Finálové drama se šťastným koncem! Klimovičová se Štruplovou slaví titul v Solarinu

- Jan Vojkůvka

Turnaj ITF W25 v italském Solarinu vyhrály české tenistky Linda Klimovičová (na snímku) a Julie Štruplová. Ve finále proti domácím hráčkám Gaie Maduzziové a Vittorii Paganettiové zvítězily po hodině a 37 minutách 6:1, 6:7(4), 10:8. Obě Češky vybojovaly letos své druhé deblové tituly na okruhu ITF.

Devatenáctiletá Klimovičová a o rok mladší Štruplová prosvištěly hlavní soutěží čtyřhry v Solarinu až do finále bez ztráty setu. Jejich výkony v jednotlivých zápasech byly dominantní a ztratily maximálně šest gemů, což se jim stalo ve čtvrtfinále proti Sophii Šapatavové a Emily Webley-Smithové. Jinak byly v zápasech ještě suverénnější.

Nakolik snadně vypadal průnik do finále, natolik náročný byl samotný souboj o titul. Italky Maduzziová s Paganettiovou totiž neprodaly svou kůži lacino a české tenistky pořádně potrápily.

V prvním setu Klimovičová se Štruplovou navázaly na své výkony z předchozích zápasů a domácí hráčky deklasovaly hladce 6:1. Ve druhém setu to ovšem byly Maduzziová s Paganettiovou, komu se hned dvakrát povedlo odskočit do vedení s výhodou brejku.

Přestože Češky v obou případech úspěšně srovnaly skóre a vynutily si tiebreak, v něm s Italkami padly 4:7 a rozhodnout musel supertiebreak. A i ten byl nesmírně vyrovnaný. Až do stavu 8:8 nebylo vůbec zřejmé, který pár by mohl finále strhnout na svou stranu. Poslední dva míčky ovšem získaly české tenistky, které se mohly začít radovat z prvního společného titulu.