Grandslamová šampionka vypadla i z druhé stovky. V pohodě se vrátí, ujišťuje legenda

- Filip Lefenda

Vítězka předloňského US Open Emma Raducanuová odečetla v novém vydání žebříčku WTA dalších dvacet pozic a opustila po dlouhých 27 měsících první dvoustovku. Dvacetiletá Britka, jež odehrála vinou zdravotních problémů poslední soutěžní utkání v dubnu, je tak aktuálně až na 214. místě světového pořadí.

Bývalá světová desítka letos odehrála pouhých 10 utkání s vyrovnanou bilancí 5:5, nejlépe se jí vedlo v Indian Wells, kde dokráčela do osmifinále. Loni nasbírala negativní zápasové skóre 17 výher a 19 proher. V posledních dvou letech vystřídala hned pětici trenérů.

V květnu podstoupila rodačka z kanadského Toronta operace kotníku a obou zápěstí. Od té doby se na kurtech nepředstavila, byť již údajně usilovně pracuje na návratu. První trénink absolvovala před šesti týdny.

Podle bývalého britského tenisty Tima Henmana (49) nebude mít jeho krajanka problém dostat se rychle zpátky do první stovky. „V Indian Wells nevěděla ještě dvacet minut před prvním utkáním, jestli bude hrát. Trénovala dost sporadicky. Nakonec se neodhlásila a zvládla porazit hned tři dobré soupeřky,“ upozornil někdejší čtvrtý hráč žebříčku ATP.

„Prakticky bez tréninku zdolala Beatriz Haddad Maiovou, žebříčkově nejvýše umístěnou hráčku od triumfu na US Open. Takže pokud bude zdravá a fit, dostane se v pohodě zpět do stovky a následně i padesátky. V tomto směru jsem velmi optimistický, jen musíme být trochu trpěliví,“ predikuje šestinásobný semifinalista grandslamu, jenž proslul svým herním stylem „servis – volej“.