Livesport Prague Open: Obhájkyně Bouzková překvapivě končí v 1. kole! Zápas Havlíčkové přerušila tma

- Redakce

Nasazená jednička Marie Bouzková nedokáže na Livesport Prague Open obhájit svůj loňský titul. V prvním kole padla po takřka třech hodinách s Rumunkou Jaqueline Cristianovou. Lucie Havlíčková rozehrála souboj s turnajovou šestkou Alizé Cornetovou z Francie, duel však byl za stavu 2:6 a 2:4 přerušen kvůli špatné viditelnosti. Rozehrála se rovněž hlavní soutěž čtyřhry, ve které divoké karty Barbora Palicová a Dominika Šalková postoupily do čtvrtfinále.

Obhájkyně titulu Bouzková v Praze končí
Svůj loňský titul z Livesport Prague Open Marie Bouzková (39.) bohužel neobhájí. Česká tenistka, která nastoupila ke svému prvnímu utkání od osmifinále Wimbledonu, nestačila na Rumunku Jaqueline Cristianovou (122.), se kterou prohrála po takřka třech hodinách 4:6, 6:4 a 4:6.

Utkání to bylo z hlediska servisu z obou stran dost nervózní. Dohromady bylo k vidění 25 brejkbolů a celkem 15 brejků. Bouzková ve druhém setu sice prohrávala 3:4 se ztraceným podáním, ale povedlo se jí vybojovat tři gemy v řadě a vynutila si rozhodující set, v němž vykřesala naději na úspěšný obrat.

Za stavu 3:1 však prohrála čtyři hry za sebou a se ztrátou servisu se už nedokázala vypořádat. Cristianová dopodávala utkání v desátém gemu a připravila divákům první velké překvapení letošního ročníku pražského turnaje.

„Byl to dobrý boj až do posledního míčku. Hlavně první set mi utekl, než jsem se do toho dostala. Pak jsem to nějak vybojovala a vedla ve třetím, ale pak mi to zase uteklo. Soupeřka hrála dneska moc dobře,“ hodnotila Bouzková utkání s Rumunkou Cristianovou. „Měla jsem hodně nízké číslo prvního servisu a mé gemy na podání nebyly dost dominantní, jak bych dnes potřebovala. To mi zápas zkomplikovalo, i když jsem se snažila najít cestu, ale nestačilo to.“

„Atmosféra byla krásná. To mě tak nějak drží u toho, že to bylo hezké, ale zase mě o to víc mrzí, že si nebudu moci zahrát další zápas,“ poznamenala česká tenistka, kterou se snažilo publikum v areálu pražské Sparty hodně povzbuzovat. „Bylo to fakt super. Už moje nástupovka, to byla asi nejlepší nástupovka v mé kariéře. Určitě na to budu vzpomínat hodně dlouho. Nedá se nic dělat. Příští rok se sem zase vrátím,“ přislíbila s úsměvem.

Havlíčková bude zápas dohrávat v úterý
Lucie Havlíčková (228.) rozehrála zápas s Francouzkou Alizé Cornetovou (65.), avšak kvůli špatné viditelnosti se bude muset dohrávat v úterý. Rozhodčí utkání přerušil za stavu 2:6 a 2:4 v neprospěch domácí tenistky.

Palicová se Šalkovou postoupily do čtvrtfinále
Pondělní start hlavní soutěže čtyřhry přinesl radost domácím divokým kartám Barboře Palicové a Dominice Šalkové. České tenistky v úvodním kole vyzvaly na souboj Američanky Jessie Aneyovou a Annu Rogersovou, které zásluhou hned pěti brejků porazily 6:2, 6:4 a mohou se radovat z postupu do čtvrtfinále.

Voráčová s Wang nestačily na nasazené jedničky
Vedení 8:4 v rozhodujícím supertiebreaku nakonec nestačilo Renatě Voráčové a Si-jü Wang, aby dokázaly porazit čínské nasazené jedničky Šuaj Čang a Lin Ču. V utkání prvního turnaje WTA v Praze česko-čínská dvojice nakonec podlehla za hodinu a 43 minut 2:6, 7:6(4), 8:10.

Rozhovor s Renatou Voráčovou si můžete přečíst zde.

Livesport Prague Open (ženy, CZE, 259 303 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
Tamara Korpatschová (GER, 99.) – Viktorija Tomovová (BUL, 103.) 6:2, 6:4
Dajana Jastremská (UKR, 149.) – Kateryna Baindlová (UKR, 98.) 4:6, 6:2, 2:6
Nao Hibinová (JPN, 136.) – Sara Erraniová (ITA, 119.) 7:5, 3:6, 6:4
Viktória Hrunčáková (SVK, 117.) – Sin-jü Wang (CHN, 73.) 3:6, 6:3, 7:6(5)
MARIE BOUZKOVÁ (39.) – Jaqueline Cristianová (ROU, 122.) 4:6, 6:4, 4:6
Alizé Cornetová (FRA, 65.) – LUCIE HAVLÍČKOVÁ (228.) 6:2, 4:2x odloženo

1. kolo čtyřhry
Heisenová (GER), Tjandramuliaová (AUS) – Barnettová, Nichollsová (GBR) 3:6, 4:6
Aneyová, Rogersová (USA) – PALICOVÁ, ŠALKOVÁ 2:6, 4:6
Lohoffová, Niemeierová (GER) – Bainsová, Lumsdenová (GBR) 6:4, 7:5
Čang, Ču (CHN) – VORÁČOVÁ, Si-jü Wang (CHN) 6:2, 6:7(4), 10:8