Mám dva lístky na koncert! Svitolinová musela narychlo pozměnit plány, ozval se samotný zpěvák

- Filip Lefenda

Parádní grandslam prožívá v Londýně Elina Svitolinová. Osmadvacetiletá Ukrajinka překonává v All England Clubu i vlastní očekávání, o čemž svědčí její nenadálá změna programu. Po osmifinálové výhře nad Běloruskou Azarenkovou musela narychlo prodat lístky na koncert svého oblíbeného zpěváka.

„Ahoj lidi. Zítra jsem měla v plánu navštívit koncert Harryho Stylese ve Vídni. Wimbledon ale pozměnil můj program. Chce jít někdo místo mě? Mám dva lístky,“ inzerovala Svitolinová na svém Instagramu.

Na tuto výzvu reagoval mimo jiné samotný britský zpěvák, někdejší člen populární skupiny One Direction, jenž se před šesti lety vydal na sólovou dráhu.

„Gratuluji! Čekají nás ještě čtyři vystoupení. Jsi zvaná na kterékoliv z nich. Hodně štěstí ve zbytku turnaje,“ napsal bývalé světové trojce o rok starší vítěz ceny Grammy, jenž si zahrál i ve válečném snímku Dunkerk. Dva koncerty chystá Styles ve Španělsku (Barcelona, Madrid) a po jednom v Portugalsku (Lisabon) a Itálii (Reggio Emilia).

Po Azarenkové vyzrála Svitolinová, jež před devíti měsíci porodila dceru Skai, i na světovou jedničku Igu Šwiatekovou. Výhrou 7:5, 6:7(5) a 6:2 vyrovnala wimbledonské maximum z roku 2019. O finále si ve čtvrtek zahraje proti Markétě Vondroušové.