Další šílenost na tiskovce. Novinář gratuloval zraněné Badosaové k vítězství, ta nechápala

- Jan Vojkůvka

Letošní Wimbledon přináší na tiskových konferencích skutečně bizarní a úsměvné situace. Dalo by se říct, že někteří zahraniční novináři zkrátka podcenili přípravu. To je i případ muže, který zavítal na tiskovku Pauly Badosaové, která o pár desítek minut dřív musela kvůli zranění zad skrečovat zápas druhého kola s Martou Kosťukovou.

Byl to skutečně tristní pohled. Skleslá a zraněním frustrovaná Badosaová, která kvůli zdravotním problémům musela letos vynechat Australian Open i Roland Garros, nevěřícně poslouchala, jak jí jeden z přítomných novinářů gratuluje k vítězství.

„Já prohrála,“ sjela jej pohledem španělská tenistka. Muž ale pokračoval ve svém dotazu, jako by se nic nestalo. „Vynechala jste nějaké zápasy kvůli zranění. Můžete nás prosím informovat o své kondici a sebevědomí?“

„Pro vaši informaci, právě jsem prohrála. Nevyhrála jsem,“ zopakovala Badosaová a než mohla pokračovat v odpovědi, skočila jí do řeči moderátorka, která přítomné informovala, že Španělka nevyhrála.

„Ona nevyhrála?“ podivil se novinář, který ale i tak zopakoval už dost naštvané tenistce svou otázku. „Vynechala jste nějaké zápasy kvůli zranění. Můžete nás prosím informovat o své kondici a sebevědomí?“ Skoro to vypadalo, že ji prostě četl z papíru a měl do své redakce zkrátka přinést odpověď.

Badosaová, které se v hlavě zajisté honily myšlenky na to, že nebude tuto otázku komentovat, dokázala alespoň na chvíli zklidnit svou mysl a převládla u ní profesionalita. „No, necítím se zrovna ve své nejlepší formě,“ povzdechla si. „Zrovna jsem skrečovala zápas, takže... Přeju si, aby to bylo lepší,“ dodala a znechuceně se odvrátila.

Není to poprvé, co letos ve Wimbledonu došlo ze strany novinářů k trapným chvílím. Napřed dost popudili Viktorii Azarenkovou, když se jí ptali na to, jaký kulturní dopad má Wimbledon v Rusku, načež se hráčka ohradila, že není ruskou tenistkou ani občankou té země.

Ukrajinskou tenistku Martu Kosťukovou si pro změnu tento týden spletl jeden britský novinář s jinou nositelkou tohoto jména. A dotázal se jí, jaká byla dovolená na Islandu a v Irsku před Wimbledonem. Kosťuková pochopitelně nechápala, o jaké dovolené a fotkách na Instagramu mluví. Jak se ukázalo, zkrátka si našel jinou Kosťukovou.