Denní menu, 1.7.2023: Siniaková slaví premiérový titul z trávy! Jebavý v deblovém finále neuspěl

- Redakce

Kateřina Siniaková chytila před třetím grandslamem sezony výtečnou formu! V německém Bad Homburgu v sobotu vybojovala premiérový titul z trávy a celkově čtvrtý singlový triumf na okruhu WTA. Ve finále porazila ve dvou setech Italku Luciu Bronzettiovou. První letošní trofej naopak na challengeru v Modeně nevybojoval Roman Jebavý.

Češi v akci

Siniaková vybojovala čtvrtý titul kariéry!
Kateřina Siniaková (52.) vyhrála generálku na Wimbledon v Bad Homburgu! Česká tenistka ve finále travnatého turnaje porazila Italku Luciu Bronzettiovou (65.) 6:2, 7:6(5).

Finálové utkání výrazně narušoval déšť, který napřed posunul začátek a poté přerušil dění za stavu 6:2, 2:1 ve prospěch Siniakové. Po návratu na kurt se české tenistce povedlo prodrat do vedení 5:2, ale Bronzettiová se nechtěla vzdát bez boje a nakonec si vynutila tiebreak. V něm ale Siniaková zvítězila 7:5 a mohla začít slavit svůj čtvrtý singlový titul v kariéře.

Více se utkání věnujeme zde.

Jebavý na trofej nedosáhl
Roman Jebavý s Vladyslavem Manafovem neuspěli v sobotním finále čtyřhry v italské Modeně. Česko-ukrajinská dvojice prohrála dvakrát 4:6 s nasazenými jedničkami Williamem Blumbergem a Luisem Davidem Martinez.

Bartoň se prodral z kvalifikace až do finále
Devatenáctiletý Hynek Bartoň (605.), který musel na turnaji ITF v německém Kamenu startovat už v kvalifikaci, vybojoval postup do finále! V sobotním semifinálovém utkání porazil Němce Toma Gentzsche 7:6(4) a 7:5, díky čemuž si zahraje o svůj druhý titul v kariéře. První trofej vybojoval loni v září na domácí pětadvacítce v Pardubicích.

Barnat prošel do finále v Polsku
Jiří Barnat (605.) uspěl v sobotním semifinále na turnaji ITF ve Vratislavi a zahraje si o svůj druhý titul v kariéře. Jednadvacetiletý český tenista postoupil do finále, když se dostal do vedení 6:3 a 3:0, načež mu Uzbek Sergej Fomin (553.) utkání skrečoval.

Sisková si finále dvouhry ve Francii nezahraje
Anna Sisková (346.) tahala v semifinále turnaje ITF ve francouzském Périgueuxu za kratší konec a do souboje o titul nepostoupila. V sobotním utkání byla nad její síly Norka Malene Helgová (396.), které podlehla 2:6, 3:6.

Sisková si spravila chuť v deblu
Anna Sisková, která odpoledne neuspěla v semifinále dvouhry, si spravila na turnaji ITF ve francouzském Perigueuxu chuť alespoň ve čtyřhře. Po boku Řekyně Sapfo Sakellaridiové získala turnajový titul, když ve finále česko-řecko duo porazilo nasazené dvojky Jessy Rompiesovou a Olivii Tjandramuliaovou 6:2, 6:1.

Nicod slaví v Cejle svůj druhý deblový titul
Osmnáctiletý Jakub Nicod se raduje na okruhu ITF ze svého druhého deblového titulu v kariéře. Poté, co minulý týden vyhrál po boku svého krajana Matthewa Williama Donalda titul ve slovinském Štore, se přesunul do Cejle, kde spolu s Belgičanem Buvaysarem Gadamaurim plnili roli druhých nasazených.

Česko-belgická dvojice během celého turnaje neztratila ani set a v sobotním finále porazila turnajové jedničky Alexandra Donskiho a Zaharijeho-Zaka Talice za pouhých 56 minut 6:2, 6:3.

Více se utkání věnujeme zde.

Pátý s Poljakem titul nevybojovali
Sobotní finále čtyřhry na turnaji ITF ve Vratislavi radost českým tenistům neudělalo. Daniel Pátý s Davidem Poljakem nestačili na nasazené dvojky Szymona Kielana a Kirilla Kivatceva, se kterými prohráli za 59 minut 1:6, 3:6.

ATP/WTA

Bad Homburg Open presented by Engel & Volkers (ženy, GER, 259 303 USD, tráva)
Finále dvouhry
Lucia Bronzettiová (ITA, 65.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (52.) 2:6, 6:7(5)

Challengery

Modena Challenger (muži, ITA, 73 000 EUR, antuka)
Finále čtyřhry
Blumberg (USA), Martínez (VEN) – JEBAVÝ, Manafov (UKR) 6:4, 6:4

ITF World Tennis Tour

Engie Open du Périgord, Périgueux (ženy, FRA, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Malene Helgová (NOR, 396.) – ANNA SISKOVÁ (346.) 6:2, 6:3

Finále čtyřhry
Sakellaridiová (GRE), SISKOVÁ – Rompiesová (INA), Tjandramuliaová (AUS) 6:2, 6:1

Beckhoff Tennis Cup, Vratislav (muži, POL, 15 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
JIŘÍ BARNAT (605.) – Sergej Fomin (UZB, 553.) 6:3, 3:0 skreč

Finále čtyřhry
D. PÁTÝ, POLJAK – Kielan (POL), Kivatcev 1:6, 3:6

Kamen Open (muži, GER, 15 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
HYNEK BARTOŇ (610.) – Tom Gentzsch (GER, 713.) 7:6(4), 7:5

M15 Bergamo (muži, ITA, 15 000 USD, antuka)
Semifinále čtyřhry
Fumagalli, Ruggeri (oba ITA) – D'Agostino (ITA), JURAJDA 6:2, 5:7, 12:10

Slopak Celje Open (muži, SLO, 15 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
Donski (BUL), Talic (AUS) – Gadamauri (BEL), NICOD 2:6, 3:6