Čtvrtý titul a přiblížení se ke kariérnímu maximu! Siniaková vyhrála generálku před Wimbledonem

- Jan Vojkůvka

Kateřina Siniaková vyhrála generálku na Wimbledon v Bad Homburgu! Česká tenistka ve finále travnatého turnaje porazila Italku Luciu Bronzettiovou 6:2, 7:6(5) a vybojovala už svůj čtvrtý titul na okruhu WTA. Ve světovém žebříčku poskočí na 32. místo a jediná pozice ji dělí od vyrovnání kariérního maxima.

Ze strany Siniakové to byl parádní týden. V průběhu celého turnaje ztratila jen jeden set ve čtvrtfinále proti světové patnáctce Ljudmile Samsonovové, jinak ovšem úřadovala! V dalších čtyřech zápasech neztratila žádnou sadu a poprvé od loňského září, kdy triumfovala ve slovinské Portoroži, si dokráčela pro singlovou trofej.

Finále s Italkou Bronzettiovou nakonec přinesl nečekané drama, čemuž původně průběh střetnutí nenasvědčoval. česká tenistka totiž do zápasu vstoupila parádně, prorazila soupeřce servis hned ve druhém gemu, další brejk přidala v osmé hře a zvítězila hladce 6:2.

Do druhé sady naopak vstoupila ztrátou podání, kterou ale okamžitě napravila a srovnala na 1:1. Za stavu 2:1 pro českou hráčku pak utkání přerušil na několik hodin déšť a finálový duel se musel dohrávat až v podvečerních hodinách.

Siniaková se po návratu na dvorec prodrala do vedení 5:2 a vše nasvědčovalo tomu, že zápas rychle zakončí. Jenže Bronzettiová se nevzdala bez boje a druhý set dovedla až do tiebreaku. V něm se ovšem její hra trochu rozpadla a Siniaková si vypracovala vedení 6:2. Byť následně měla trochu problém se zakončením zápasu, nakonec proměnila svůj čtvrtý mečbol.

„Ráda bych poděkovala všem lidem, díky kterým se tento turnaj pořádá. Miluji to tady,“ řekla po utkání Siniaková. „Je to nádherný turnaj a já si tu užívám každou minutu. Jsem šťastná, že jsem tento týden zakončila ziskem trofeje.“

„Hrála jsem tu potřetí a vždy sem přijde spousta lidí, kteří jsou úžasní, užívají si tenis a díky nimž jsou zápasy na tomto centrálním kurtu skutečně výjimečné,“ připomněla, že v Bad Homburgu hraje pravidelně od roku 2021. Během svého prvního vystoupení došla do finále, letos tento výsledek ještě vylepšila.

Zisk titulu v Bad Homburgu vynese Siniakovou ve světovém žebříčku o 20 příček na 32. pozici. Jejím kariérním maximem je 31. místo, na které momentálně ztrácí jen dva body. Ve Wimbledonu tak může teoreticky zaútočit na premiérový posun do elitní třicítky rankingu WTA. Formu na to rozhodně má.