Krásné gesto! Fotbalisté Slavie na dálku podporují Petru Kvitovou

- Petr Šístek

Fotbalisté SK Slavia Praha se v rámci přípravy na letní část sezony vydali na soustředění na čínský ostrov Chaj-nan. Zde si ale kromě fotbalu vzpomněli i na svou fanynku Petru Kvitovou, která se nemohla zúčastnit Australian Open, jelikož se zotavuje ze zranění levé ruky, jež jí bylo způsobeno během přepadení v jejím bytě. Dvojnásobné grandslamové šampionce prostřednictvím Twitteru poslali povzbudivý vzkaz a popřáli jí brzké uzdravení.

K celé záležitosti se následně vyjádřil i slávistický obránce Jiří Bílek. „Rozhodně Petře všichni fandíme a držíme jí palce, aby se brzy oklepala z toho ohavného činu, který byl proti ní spáchán. Útok na Petru samozřejmě všichni odsuzujeme a doufáme, že policie dopadne pachatele co nejdříve," vzkázal třiatřicetiletý fotbalista.

Ohledně samotného nápadu podpořit Petru Kvitovou se rozpovídal i útočník Lukáš Železník. „Myslím, že to vzešlo od vedení klubu. Když jsme letěli do Chaj-nanu, tak jsem se v letadle zrovna o Petře bavil s panem ředitelem Krobem, který s ní hovořil osobně, a popisoval mi její zranění,“ vypráví.

Petra Kvitová patří mezi známé příznivce Slavie a fotbalisté jí podporu ochotně oplácí. „Určitě jí fandí celá Slavia stejně tak, jako ona fandí jí. Dokonce je nás v kabině více tenisových nadšenců. Máme udělaný putovní pohár a ten, kdo jej vlastní, tak vždy čeká na vyzyvatele. A rozhodně to není tak, že by byl jen jeden jednotlivec, který Petře fandí. Tak, jak náš klub má heslo „Spolu jsme silnější“, stejně to platí i tady. Fandíme jí všichni a přejeme jí, aby se co nejrychleji vrátila na kurty a opět rozdávala radost jak Slávistům, tak českým fanouškům,“ vysvětluje Železník.

Talentovaný útočník sice nebyl přímým aktérem focení, při němž hráči spojenými silami vytvořili na trávníku nápis PETRA, neboť byl spolu Dušanem Šventem a Perem-Egilem Floem na tréninku v posilovně, ale potvrdil, že ostatní fotbalisté se u vytváření obrazce pobavili. Nezbývá tedy než věřit, že Petra Kvitová bude moci opět co nejdříve svůj oblíbený klub inspirovat svými výkony na kurtech.