Italská stopka v chladné Paříži. Jsem ráda, že je antuka za mnou, přiznala Kvitová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Do poslední chvíle nebylo jasné, zdali Petra Kvitová vůbec na Roland Garros nastoupí. Nakonec se vydala do boje, její cesta ale skončila už v prvním kole na raketě antukářky Elisabetty Cocciarettové. Zatímco nadšená Italka posílala po životním vítězství 6:3 a 6:4 polibky do hlediště dvorce Suzanne Lenglenové, Kvitová smutně mířila do útrob stadionu.

Kvůli protažení předchozího programu vyrazila Petra Kvitová na kurt až v osm večer a na podmínkách jejího mače proti dvaadvacetileté Elisabettě Cocciarettové to bylo znát. Čiperná Italka byla na pomalejší antuce jistější v delších výměnách a nebála se i uvážlivě zaútočit, naopak česká tenistka postupně nakupila 31 nevynucených chyb.

„Už byla docela zima, míče neletěly tolik, jak bych chtěla,“ hodnotila po utkání zklamaná Kvitová. „Soupeřka nehrála vůbec špatně, nedala mi nic zadarmo. Měla dlouhý, takový plazivý servis, hrála ho hodně na tělo. Moc jsem z něj útočit nemohla. Bojovala jsem sama se sebou,“ přiznala.

Třiatřicetiletá Kvitová do poslední chvíle nevěděla, jestli se kvůli problémům s nohou antukového grandslamu zúčastní. Na přípravných turnajích dokonce odehrála jediný zápas, a to v Madridu.

„Už spoustu let mám výrůstek na noze, bota mi tlačí na achillovku a bolí to při každém pohybu. Vytvořil se tam větší zánět, o to dýl jsem se dávala do kupy. Věděla jsem, že do Paříže odletím a že se rozhodnu tady, zda se bolest nevrátí,“ vyprávěla Kvitová, která tak byla vděčná i za samotnou účast na turnaji.

Nyní už je v hledáčku české lvice travnatá část sezony, během níž by ráda přidala k triumfu z Miami další úspěch na své bohaté konto. „Jsem ráda, že už je antuka za mnou a těším se na trávu. Mám v plánu Berlín, Eastbourne a Wimbledon,“ doplnila Kvitová.

Roland Garros, Paříž (FRA, 49 600 000 EUR, antuka)
1. kolo dvouhry žen
PETRA KVITOVÁ (10.) – Elisabetta Cocciarettová (ITA, 44.) 3:6, 4:6