Členové prostějovského tenisového klubu nabízí odměnu 100 tisíc korun za pomoc při dopadení pachatele, který přepadl Kvitovou

- Filip Lefenda

Od přepadení Petry Kvitové v jejím bytě uplynuly už více jak dva týdny, po pachateli, který české tenistce způsobil mimo jiné i řezné rány na prstech levé ruky, však policie nadále marně pátrá. K dopadení pachatele, který dvojnásobnou grandslamovou vítězku připravil nejen o start letošní sezóny, chtějí nyní pomoci i členové prostějovského tenisového klubu. Ti společně vypsali odměnu 100 tisíc korun za informace vedoucí k potrestání hříšníka.

“S cílem napomoci dopadení pachatele, který napadl Petru Kvitovou, jsme se v jejím mateřském tenisovém klubu v Prostějově dohodli na vypsání odměny 100 tisíc korun. Nápad vznikl spontánně, vlastně bezprostředně po tom ohavném činu, ale jsme v kontaktu s policií ČR a čekali jsme na vhodný okamžik. Na dopadení pachatele přispějí úplně všichni členové našeho klubu, od hráčů, přes trenéry, správce kurtů až po vrátné. Všichni tady máme Petru moc rádi, tím, co se stalo, jsme otřeseni, a uvítáme, když třeba i díky této odměně policie toho, kdo si dovolil s nožem zaútočit na bezbrannou dívku, co nejrychleji dopadne,” uvedl majitel prostějovského tenisového klubu Miroslav Černošek, který pochopitelně také přispěje.

Česká tenistka, která se ještě tentýž den, tedy v úterý 20. prosince, podrobila téměř čtyři hodiny trvající operaci poraněných šlach a nervů na levé ruce, musí nuceně vynechat minimálně první část sezóny, tedy i blížící se Australian Open. Její zdravotní stav se ale lepší.

„Vše se zatím vyvíjí podle plánů a představ tak, jak je předestřel doktor Radek Kebrle před Vánocemi. Tedy, nejsou zatím žádné komplikace či nepředvídané překážky. Petra postupně rozcvičuje prsty, čeká na vyndání stehů a začala zvolna s kondičním cvičením, aby tělo bylo připraveno na zátěž,“ sdělil mluvčí tenistky Karel Tejkal.

 

Příslib odměny, dle § 2884 a násl. zákona č. 89/2012 Sb.

Společnost TK PLUS s.r.o., IČ 253 10 593, se sídlem Prostějov, Za Kosteleckou 4161/49 tímto činí příslib odměny v celkové výši 100.000,- Kč (jedno sto tisíc korun českých) osobě z řad veřejnosti, která jako první poskytne orgánům činným v trestním řízení informaci vedoucí ke ztotožnění pachatele útoku, při němž došlo dne 20.12.2016 v Prostějově, v Jezdecké ulici ke zranění slečny Petry Kvitové, nar. 8.3.1990.

Nárok na vyplacení první části odměny ve výši 50.000,- Kč (padesát tisíc korun českých) vzniká v okamžiku, kdy bude ze strany orgánů činných v trestním řízení zahájeno trestní stíhání takto ztotožněného pachatele. 

Nárok na výplatu druhé části odměny ve výši 50.000,- Kč (padesát tisíc korun českých)  vzniká v okamžiku, kdy nabude právní moci rozhodnutí, ve kterém bude shledán pachatel přepadení vinným, nebo bude konstatována jeho vina.

V případě splnění podmínek příslibu současně několika osobami, bude odměna, na kterou vzniká podle příslibu nárok, rozdělena mezi tyto osoby rovným dílem.

c.png