"Petro, jsme s tebou!" - tenisový svět na dálku podporuje českou tenistku

- Jan Havlovic

Českou tenisovou veřejností otřásla v úterý dopoledne šokující zpráva - Petra Kvitová byla přepadena ve svém prostějovském bytě a byla útočníkem poraněna na levé ruce. Tenisový svět na dálku vyjadřuje české tenistce podporu přes sociální sítě!

Zpráva o přepadení české tenistky obletěla nejdříve celou českou veřejnost a následně se dostala i do významných světových médií. Sama Petra poté prostřednictvím oficiálního českého fed-cupového účtu poděkovala všem za podporu!  „To nejhorší už mám za sebou. Ještě jednou díky, že na mě myslíte. Nebojte se o mě! Petra," vzkázala rodačka z Bílovce. 

Dvojnásobná wimbledonská šampionka vyhrála před několika dny potřetí za sebou Karen Krantzcke Sportsmanship Award, která oceňuje profesionalismus, přístup a smysl pro fair play. A ukázalo se, že se Češka těší mezi tenisty velké oblibě. Například Madison Keysová, účastnice letošního Turnaje mistryň, ve svém tweetu zmínila Petru jako jednu z nepříjemnějších osob, které kdy potkala! "Myslím na tebe," dodala americká tenistka. 

Zpráva o přepadení české tenistky zasáhla také Sergeje Stachovského, který žije v Bratislavě, a tak ovládá základy českého jazyka. Ve svém tweetu žádá Ministerstvo vnitra ČR o tvrdé potrestání pachatele. O této události informují rovněž twitterové účty Wimbledonu, French Open a i samotné organizace WTA. Celá naše redakce přeje brzké uzdravení!