Šafářová obdržela potřetí v řadě Peachy Kellmeyer Player Service Award

- Jan Vojkůvka

Potřetí během své kariéry obdržela česká tenistka Lucie Šafářová ocenění, jež udělují hlasováním její kolegyně na okruhu. Za svou práci v radě hráček WTA získala Peachy Kellmeyer Player Service Award.

Neměla nikterak snadnou sezonu, spíše naopak. Kvůli nemoci musela Šafářová vynechat Australian Open, trpěla dalšími menšími zdravotními problémy, ale to ji nijak nebránilo v tom, aby mohla usilovně pracovat v radě hráček WTA, jejíž součásti je již osm let.

Po zisku Peachy Kellmeyer Player Service Award, jež se uděluje za podporu ostatním hráčkám a práci v radě hráček, v letech 2014 a 2015 tak obdržela ocenění potřetí v řadě a stejně jako Petra Kvitová, která získala Karen Krantzcke Sportmanship Award, zůstává mezi ostatními hráčkami na okruhu velmi oblíbená.

Šafářová je v radě hráček WTA ve společnosti sester Williamsových, Samanthy Stosurové, Mariny Erakovičové, Anastasie Pavljučenkovové, Alison Riskeové a Iriny Falconiové. Snaží se především hájit zájmy samotných tenistek, zpracovávají stížnosti, pomáhají se změnami v tenisovém kalendáři a v dalších otázkách, které mají usnadňovat život tenisových hráček.