Denní menu, 23.4.2022: Bouzková zvládla semifinále čtyřhry, Lehečka v Mnichově odvracel mečboly

- Redakce

Marie Bouzková zvládla semifinálové utkání čtyřhry na WTA turnaji v Istanbulu, když spolu se Španělkou Sarou Sorribesovou Tormovou porazily gruzínsko-japonský pár Oxana Kalašnikovová, Miju Katová 6:4, 6:3. Jiří Lehečka se v kvalifikaci turnaje ATP v Mnichově utkal se zkušeným Bosňanem Damirem Džumhurem, kterého porazil po odvrácení tří mečbolů.

Češi v akci

Lehečka otočil bitvu s Džumhurem
Náročný zápas má za sebou na mnichovské antuce Jiří Lehečka (93.). Český tenista v úvodním kole kvalifikace narazil na Damira Džumhura (161.) a na postup se pořádně nadřel.

Lehečkovi se ve druhém setu nepovedlo využít vedení 3:1, ztratil toto dějství v tiebreaku a o postupujícím musel tak rozhodnout až třetí set. V něm česká dvojka čelila hrozbě vyřazení, když prohrávala 3:5 a Džumhur měl na kontě hned tři mečboly.

V klíčových chvílích však Lehečka prokázal své kvality, všechny mečboly odvrátil, následně srovnal na 5:5 a skóre zápasu dokázal otočit. Po zisku čtyř gemů v řadě zvítězil 6:4, 6:7(2), 7:5 a v neděli bude útočit na další postup do hlavní soutěže na okruhu ATP.

Bouzková si zahraje v Istanbulu finále čtyřhry
Marie Bouzková po boku Španělky Sary Sorribesové Tormové zvládla semifinále čtyřhry na WTA turnaji v tureckém Istanbulu. Česko-španělská dvojice si poradila z gruzínsko-japonským duem Oxana Kalašnikovová, Miju Katová, jež porazila 6:4, 6:3.

V prvním setu Bouzková se Sorribesovou Tormovou prohrávaly 3:4 a měly ztrátu jednoho brejku, následně však vyhrály tři gemy v řadě a první sada byla jejich. O osudu druhého setu rozhodl jediný brejk ve čtvrtém gemu, který získaly Češka se Španělkou, jež nakonec celý zápas uzavřely čistou hrou. Ve finále si zahrají s ruskou dvojicí Natela Dzalamidzová, Kamilla Rachimovová.

Detiuc s Kolodziejovou získaly v Chiassu deblový titul
Česká dvojice Anastasia Detiuc, Miriam Kolodziejová slaví první společný deblový titul, poté co na turnaji kategorie ITF 60 ve švýcarském Chiassu porazila ve finále španělsko-ruské duo Aliona Bolsovová Zadoinovová, Oxana Selechmetěvová 6:3, 1:6 a 10:8. V supertiebreaku vedly Češky už 9:4 a potřebovaly nakonec pět mečbolů na to, aby utkání definitivně uzavřely.

Knutson slaví premiérový profesionální titul
Gabriela Andrea Knutson vybojovala na turnaji ITF v Nottinghamu svůj první deblový profesionální titul v kariéře. Česká tenistka nastoupila po boku Slovenky Kataríny Střešňákové a ve finále se jim povedlo porazit britsko-francouzskou dvojici Lauryn John-Baptisteovou a Alici Robbeovou 7:6(5), 6:3. Také pro Střešňákovou se jedná o premiérový profesionální titul.

ATP/WTA

BMW Open by American Express, Mnichov (muži, GER, 597 900 EUR, antuka)
1. kolo kvalifikace
Damir Džumhur (BIH, 161.) – JIŘÍ LEHEČKA (93.) 4:6, 7:6(2), 5:7

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul (ženy, TUR, 239 477 USD, antuka)
Semifinále čtyřhry
BOUZKOVÁ, Sorribesová Tormová (ESP) – Kalašnikovová (GEO), Katová (JPN) 6:4, 6:3

Challenger Tour

TK Sparta Prague Open, Praha (muži, CZE, 45 730 EUR, antuka)
Semifinále dvouhry
DALIBOR SVRČINA (246.) – TOMÁŠ MACHÁČ (150.) bez boje

Turnaji se podrobněji věnujeme v samostatném článku.

ITF World Tennis Tour

Axion Open By Rado, Chiasso (ženy, SUI, 60 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
Bolsovová Zadoinovová (ESP), Selechmetěvová – DETIUC, KOLODZIEJOVÁ 3:6, 6:1, 8:10

W25 Nottingham (ženy, GBR, 25 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
Johnová-Baptisteová (GBR), Robbeová (FRA) – KNUTSON, Strešnáková (SVK) 6:7(5), 3:6

Ano II – Copa Feminina de Tênis, Piracicaba (ženy, BRA, 15 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
20:00 Leonová (USA), PULCHARTOVÁ – Asteteová (CHI), Mettrauxová (SUI)