TK Sparta Prague Open: Macháč kvůli zranění nenastoupil, do finále míří Svrčina

- Redakce

Na pražském challengeru se v sobotu odehrálo semifinále dvouhry a finále čtyřhry. Čeští fanoušci se nakonec českého duelu nedočkali, bez boje prošel do souboje o titul Dalibor Svrčina. Titul ve čtyřhře vybojovali Francisco Cabral a Szymon Walkow, kteří porazili Francouze Tristana Lamasineho a Lucase Pouilleho 6:2, 7:6(12).

Pikantní české derby mezi Tomášem Macháčem a Daliborem Svrčinou se na TK Sparta Prague Open nakonec neodehrálo. V průběhu odpoledne se musel Macháč pořadatelům omluvit kvůli bolestem žeber, což jej trápilo už během pátečního čtvrtfinále.

„Na utkání jsem se hodně těšil, ale bohužel vůbec nemohu zvednout ruku. Žebra jsou na tom opravdu hodně špatně. Doufejme, že to dám brzo do kupy. Mrzí mě to,“ uvedl Macháč po svém odstoupení. „Přeju alespoň Daliborovi hodně štěstí zítra do finále, je potřeba takové šance využít.“

Kvůli jeho odhlášení se bez boje podívá do finále obhájce loňského titulu Svrčina.

„Jsem smutný z toho, že si dnes nezahraju s Tomášem semifinále. Na zápas jsem se těšil, ale přeju mu brzké uzdravení a myslím, že jeho rozhodnutí je správné,“ podotkl Svrčina. „Na zítřejší finále bych chtěl všechny pozvat. Obhajuji tu titul z minulého roku, tak doufám, že přijdete a podpoříte mě,“ dodal směrem k fanouškům.

V nedělním finále, které se bude hrát od 11 hodin, na Svrčinu čeká Rakušan Sebastian Ofner, který ve svém semifinále porazil Tchajwance Chun-hsin Tsenga po setech 7:5, 1:6, 6:1.

TK Sparta Prague Open, Praha (muži, CZE, 45 730 EUR, antuka)
Semifinále dvouhry
Sebastian Ofner (AUT, 216.) – Chun-hsin Tseng (TPE, 127.) 7:5, 1:6, 6:1
DALIBOR SVRČINA (246.) – TOMÁŠ MACHÁČ (150.) bez boje

Finále čtyřhry
Cabral (POR), Walkow (POL) – Lamasine, Pouille (oba FRA) 6:2, 7:6(12)