Berdych, Federer, Nišikori či Williamsová! Startuje třetí ročník IPTL

- Jan Vojkůvka

Nový ročník International Premier Tennis League se kvapem blíží a již zítra, tedy v pátek, bude rozehráno první kolo v japonské Saitamě, kde se spolu opět střetnou čtyři týmy. Kromě Tomáše Berdycha či Rogera Federera se můžeme těšit i na vystoupení Sereny Williamsové či legend Thomase Enqvista či Carlose Moyi.

Třetí ročník asijské exhibiční ligy IPTL, na kterém svůj comeback na dvorce uskuteční Federer i Williamsová, se tentokrát bude muset obejít bez Karolíny Plíškové, za to však s Tomášem Berdychem, který hrál již na předchozích dvou ročnících a v IPTL, kde se hrají jen jednosetové duely, má bilanci 6 výher a 8 porážek, přičemž letos bude patřit k největším hvězdám.

Na soupiskách týmů chybí jména jako Novak Djokovič či Milos Raonic a další ze světové špičky, včetně světové jedničky Andyho Murrayho, který si rovněž zahrál v obou doposud uskutečněných ročnících.

Velkou zajímavostí je, že se Tomáš Berdych v týmu UAE Royals potká mimo jiné také se svým trenérem Goranem Ivaniševičem, s nímž začal spolupracovat na podzim a tak kromě možnosti, aby si Tomáš vyzkoušel hru po nařízeném nutném odpočinku, jenž mu byl naordinován na konci sezony, bude moci pod dohledem svého superkouče trénovat i na asijské lize.

Formát ligy je jednoduchý. Všechny čtyři týmy si zahrají v Saitamě, Singapuru a Hyderabadu celkem 8 zápasů (každý jednotlivý zápas týmů obsahuje utkání legend, mužskou a ženskou dvouhru, mužskou a smíšenou čtyřhru) a dva nejlepší výběry se spolu utkají ve finále.

Ač dříve proti sobě hrálo hned pět týmů, letos, jak již bylo nastíněno, jsou v soutěži přihlášené pouze tři týmy - Indian Aces, Japan Warriors, Singapore Slammers a UAE Royals.

Soupisky týmů:
Indian Aces - Roger Federer (SUI), Feliciano Lopez (ESP), Ivan Dodiq (CRO), Rohan Bopanna (IND), Eugenie Bouchardová (CAN), Sania Mirzaová (IND), + legendy Thomas Enqvist (SWE), Mark Philippoussis (AUS)

Japan Warriors - Kei Nišikori (JPN), Fernando Verdasco (ESP), Jean-Julien Rojer (NED), Jelena Jankovičová (SRB), Kurumi Naraová (JPN), + legendy Marat Safin (RUS), Fernando González (CHI)

Singapore Slammers - Nick Kyrgios (AUS), Marcos Baghdatis (CYP), Marcelo Melo (BRA), Serena Williamsová (USA), Kiki Bertensová (NED), + legendy Carlos Moya (ESP), Rainer Schüttler (GER)

UAE Royals - Tomáš Berdych (CZE), Pablo Cuevas (URU), Daniel Nestor (CAN), Ana Ivanovičová (SRB), Martina Hingisová (SUI), + legendy Goran Ivaniševič (CRO), Thomas Johansson (SWE)

Program IPTL:
Saitama, Japonsko
2. prosince: UAE Royals - Singapore Slammers, Japan Warriors - Indian Aces
3. prosince: Indian Aces - Singapore Slammers, Japan Warriors, UAE Royals
4. prosince: Indian Aces - UAE Royals, Japan Warriors - Singapore Slammers

Singapore, Singapur
6. prosince: UAE Royals - Indian Aces, Singapore Slammers - Japan Warriors
7. prosince: Japan Warriors - Indian Aces, Singapore Slammers - UAE Royals
8. prosince: Japan Warriors - UAE Royals, Singapore Slammers, Indian Aces

Hyderabad, Indie
9. prosince: Japan Warriors - UAE Royals, Indian Aces - Singapore Slammers
10. prosince: Singapore Slammers - Japan Warriors, Indian Aces - UAE Royals
11. prosince: Finále