VIDEO: Takhle pálí Korda! Jeden z mých nejrychlejších bekhendů, smál se

- Marek Bartošík

Uplynulý daviscupový víkend přinesl také jeden velký debut. Američan s českými kořeny Sebastian Korda se poprvé představil ve slavné týmové soutěži v barvách země, kterou reprezentuje. Jednadvacetiletý syn někdejší světové dvojky Petra Kordy přispěl jedním bodem k vítězství Američanů nad Kolumbijci v kvalifikačním střetnutí o místo na finálovém turnaji, své premiérové vystoupení navíc ozdobil jedním fantastickým úderem.

„Jeden z nejrychlejších bekhendů, které jsem kdy zahrál,“ usmíval se na svém twitterovém účtu Sebastian Korda, jenž sdílel video s výběrem nejlepších momentů úvodního hracího dne souboje mezi Američany a Kolumbijci.

Aktuálně 38. tenista žebříčku ATP si poradil v prvním utkání s outsiderem Nicoláem Mejíou (264.) po setech 6:4, 1:6 a 6:4. A přestože mu druhý set vůbec nevyšel, v jeho závěru vykouzlil patrně nejlepší úder celého zápasu.

Dvaadvacetiletý Mejía se vydal hned po servisu na síť, kde zahrál nepříliš povedený bekhendový volej. Korda míček dostihl a vypálil dělový bekhendový prohoz, za nímž se Kolumbijec pouze ohlédl. Odměnou mu byl bouřlivý potlesk publika i uznání televizních komentátorů.

Favorizovaní Američané nakonec opanovali kvalifikační duel s Kolumbií 4:0 na zápasy. O další body na konto domácích se v nevadském Renu postarali Taylor Fritz, Tommy Paul a deblové duo Rajeev Ram, Jack Sock.

Ambiciózní tým pod vedením nehrajícího kapitána Mardyho Fishe si tak zajistil postup na finálový turnaj Davis Cupu, jehož základní skupiny se uskuteční v termínu 14.–18. září.