Denní menu, 6.11.2021: Macháč do finále neprošel, Kolář s Lehečkou a Jebavý slaví tituly

- Redakce

Tomáš Macháč postup do finále v německém Eckentalu nevybojoval. Na místním challengeru prohrál ve třech setech s Američanem Maximem Cressym. Roman Jebavý spolu s Britem O'Marou vybojovali na stejném turnaji titul ze čtyřhry. Zdeněk Kolář a Jiří Lehečka rovněž získali titul, a to na challengeru v italském Bergamu. O turnajové trofeje úspěšně hráli čeští tenisté také na akcích pod hlavičkou ITF World Tennis Tour.

Češi v akci

Macháč končí v Eckentalu před branami finále
Tomáš Macháč (134.) si o titul v německém Eckentalu nezahraje. Český tenista v sobotním semifinálovém duelu podlehl americkému hráči Maximu Cressymu (133.) ve třech setech 3:6, 6:3, 6:7(5).

V rozhodující sadě tohoto střetnutí si oba tenisté dokázali až do tiebreaku podržet podání. Macháče tak může mrzet, že nevyšel tři brejkboly hned v úvodním gemu, po čemž se už k další šanci na returnu nedostal. Ve zkrácené hře pak sice odvrátil dva mečboly soupeře, ale na třetí při podání Američana už recept nenašel.

Kolář s Lehečkou vybojovali v Bergamu titul
Zdeněk Kolář a Jiří Lehečka dokázali v sobotu odpoledne potvrdit výbornou formu a zvítězit ve finále čtyřhry na challengeru v italském Bergamu. Čeští tenisté si vyšlápli na turnajové jedničky Lloyda Glasspoola a Harriho Heliovaaru, které porazili za pouhých 55 minut dvakrát 6:4 a vybojovali už druhý společný titul.

Více se utkání věnujeme zde.

Jebavý získal třetí letošní titul
Jednatřicetiletý Roman Jebavý se raduje ze třetího letošního titulu, který vybojoval v německém Eckentalu. Spolu s Britem Jonnym O'Marou dokázali v sobotním finále porazit Rubena Bemelmanse a Daniela Masura ve dvou setech 6:4, 7:5. Česko-britská dvojice přitom nastoupila k vůbec prvnímu společnému turnaji.

Více se utkání věnujeme zde.

Gengel postoupil v Egyptě do finále
Nasazená jednička Marek Gengel (473.) si zahraje v Šarm aš-Šajchu o titul. Český tenista si tuto možnost vybojoval v sobotním semifinále, v němž porazil turnajovou čtyřku Ilju Běloborodka (711.) po téměř dvouhodinovém souboji 6:1, 4:6, 6:2.

Paroulek vybojoval titul v americkém Fayetteville
Tadeáš Paroulek a George Goldhoff dokázali vybojovat na turnaji ITF v americkém Fayetteville turnajovou trofej. V sobotním finálovém utkání se turnajové trojky prosadily přes nasazené čtyřky Charlese Brooma a Henryho Pattena, které porazili za 64 minut 6:4, 6:2.

Více se utkání věnujeme zde.

Csabi s Vlčkovou vyhrály turnaj v Solarinu
České tenistky Petra Csabi a Karolína Vlčková vybojovaly na turnaji ITF v italském Solarinu své premiérové tituly mezi profesionálkami. V sobotním finále si poradily s domácími nasazenými trojkami Federicou Arcidiaconovou a Giulií Crescenziovou po setech 7:6(5), 6:1.

Více se utkání věnujeme zde.

Horák s Cloesem porazili nasazené dvojky a po týdnu slaví další titul
Devatenáctiletý Ondřej Horák se v egyptském Šarm aš-Šajchu pořádně rozjel. Spolu s Belgičanem Loicem Cloesem dokázali po týdnů zopakovat svou úspěšnou jízdu za deblovým titulem a protáhli svou vítěznou šňůru už na osm zápasů. V sobotním finále si poradili s turnajovými dvojkami Emilianem Maggiolim a Olexanderem Ovčarenkem, které porazili po obratu 2:6, 6:4, 10:5.

Více se utkání věnujeme zde.

Challengery

Challenger Eckental (muži, GER, 44 820 EUR, tvrdý povrch – hala)
Semifinále dvouhry
TOMÁŠ MACHÁČ (134.) – Maxime Cressy (USA, 133.) 3:6, 6:3, 6:7(5)

Finále čtyřhry
JEBAVÝ, O'Mara (GBR) – Bemelmans (BEL), Masur (GER) 6:4, 7:5

Trofeo Faip-Perrel, Bergamo (muži, ITA, 44 820 EUR, tvrdý povrch – hala)
Finále čtyřhry
Glasspool (GBR), Heliovaara (FIN) – KOLÁŘ, LEHEČKA 4:6, 4:6

ITF World Tennis Tour

Legacy Bank NWA Tennis Series, Fayetteville (muži, USA, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
19:30 Broom, Patten (GBR) – Goldhoff (USA), PAROULEK

Soho Square, Šarm aš-Šajch (muži, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
MAREK GENGEL (473.) – Ilja Běloborodko (UKR, 711.) 6:1, 4:6, 6:2

Finále čtyřhry
Cloes (BEL), HORÁK – Maggiolli (ITA), Ovčarenko (UKR) 2:6, 6:4, 10:5

Archigen Cup, Solarino (ženy, ITA, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
CSABI, VLČKOVÁ – Arcidiaconová, Crescenziová (ITA) 7:6(5), 6:1