Premiérová trofej! Csabi s Vlčkovou vyhrály turnaj v Solarinu

- Jan Vojkůvka

České tenistky Petra Csabi a Karolína Vlčková (na snímku) vybojovaly na turnaji ITF v italském Solarinu své premiérové tituly mezi profesionálkami. V sobotním finále si poradily s domácími nasazenými trojkami Federicou Arcidiaconovou a Giulií Crescenziovou po setech 7:6(5), 6:1.

Devatenáctiletá Csabi, která až do turnaje v Solarinu prohrála všech sedm deblových utkání v kariéře, spojila v Itálii poprvé síly s jednadvacetiletou Vlčkovou. Ta se letos dostala do finále už před třemi týdny v Šarm aš-Šajchu po boku Číňanky Wang, a souhra s Csabi okamžitě přinesla největší úspěch v kariérách obou Češek.

V Solarinu za celý týden ztratily jen jeden set a v dalších utkáních se s každými obtížemi dokázaly vypořádat. Stejně jako ve finálovém klání proti Italkám, s nimiž v úvodním setu třikrát ztratily vedení s výhodou brejku.

Zejména za stavu 5:4, kdy se jim nepovedlo dopodávat a nechaly soupeřky otočit na 5:6, prokázaly svou odolnost. Povedlo se jim totiž dotáhnout sadu do zkrácené hry, v níž vyhrály 7:5.

Druhý set finále už měl jasný průběh. Češky sice za stavu 2:0 přišly o podání, ale pak vybojovaly čtyři gemy v řadě a mohly se začít radovat z prvního titulu na profesionálním okruhu ITF.

Archigen Cup, Solarino (ženy, ITA, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
CSABI, VLČKOVÁ – Arcidiaconová, Crescenziová (ITA) 7:6(5), 6:1