Paroulek letos podruhé získal deblovou trofej. Slaví výhru v americkém Fayetteville

- Jan Vojkůvka

Tadeáš Paroulek a George Goldhoff dokázali vybojovat na turnaji ITF v americkém Fayetteville turnajovou trofej. V sobotním finálovém utkání se turnajové trojky prosadily přes nasazené čtyřky Charlese Brooma a Henryho Pattena, které porazili za 64 minut 6:4, 6:2.

Ve finále v americkém Fayetteville došlo k zajímavé situaci, když se Paroulkovi povedlo porazit Brita Brooma. S ním totiž letos v červenci slavil titul na turnaji v Novém Sadu. Ze vzájemného střetnutí obou nedávných vítězů tak lépe vyšel jednadvacetiletý Čech.

Samotné finále přitom zahájili o poznání lépe Britové Broom a Patten. Těm se povedlo rychle dostat do vedení 3:0. Pak se ale rozehráli Paroulek s domácím Goldhoffem, kteří vybojovali pět gemů v řadě a otočili vývoj úvodní sady.

Začátek druhé sady přinesl trochu divokou pasáž, když se v prvních třech hrách prosazovali jen hráči na returnu. A i tentokrát z toho lépe vyšla česko-americká dvojice, jež se prokousala do vedení 2:1 s výhodou jednoho podání soupeřů na kontě.

Svůj náskok posléze ještě v sedmém gemu zvýraznili a v osmé hře duel doservírovali.

Paroulek si připsal celkově pátý deblový titul na okruhu ITF. Všechny doposud slavil po boku jiných spoluhráčů. V roce 2018 slavil triumf na Slovensku s Petrem Michnevem a v Turecku s Dragosem Madarasem. V roce 2019 vyhrál pětadvacítku v Mostě spolu s Ondřejem Štylerem. O letošním triumfu s Broomem, sobotním poraženým, již byla řeč.

Legacy Bank NWA Tennis Series, Fayetteville (muži, USA, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
Broom, Patten (GBR) – Goldhoff (USA), PAROULEK 4:6, 2:6