Nevhodné podmínky v Mexiku? Bartyová si podle slov trenéra účast na Turnaji mistryň ještě rozmyslí

- Filip Lefenda

Světová jednička Ashleigh Bartyová si dle slov jejího trenéra ještě bude muset rozmyslet, zda bude obhajovat v listopadu titul na závěrečném Turnaji mistryň. Australský kouč Craig Tyzzer v rozhovoru pro agenturu AP narážel na nešťastné herní podmínky i termín konání.

WTA tento týden přeložila vrchol tenisové sezony do náhradního dějiště. Vzhledem k přísným protipandemickým opatřením v Šen-čenu se tak osm nejúspěšnějších tenistek a deblových páru aktuálního ročníku nevydají do Číny, nýbrž mexické Guadalajary.

Ne všichni jsou ale nové destinaci – pro mnohé překvapivé – úplně nakloněni. Pochybnosti nad startem své svěřenkyně vyjádřil trenér Craig Tyzzer, jenž vede světovou jedničku Ashleigh Bartyovou.

„Právě jsme zjistili, že se bude v Mexiku hrát v nadmořské výšce 1500 metrů a s beztlakými míči,“ divil se Tyzzer.

„Jde o míče, které hrozně létají. Pokud je používáte za normálních podmínek, vůbec neskáčou. Nepřijde mi zrovna jako ideální reklama, aby nejlepší hráčky světa hrály s něčím, s čím obvykle nepřijdou do styku,“ myslí si muž, jenž vede hvězdnou krajanku od roku 2016.

Účast na Turnaji mistryň, který je na program v týdnu od 8. listopadu, by navíc mohla podle Tyzzera narušit hráččinu přípravu na nadcházející sezonu. Po návratu z Mexika do Austrálie bude totiž muset Bartyová nejprve podstoupit povinnou dvoutýdenní karanténu.

Seznam účastnic WTA Finals vzejde z letošního žebříčku, přičemž v elitní osmičce nyní figurují třetí Barbora Krejčíková a čtvrtá Karolína Plíšková. Pětadvacetiletá Krejčíková zároveň okupuje spolu s Kateřinou Siniakovou první místo mezi deblovými páry, zúčastnit se tak může obou soutěží.