Nadal má za sebou léčbu pochroumané nohy. Operaci se údajně vyhnul

- Jan Vojkůvka

Španělský tenista Rafael Nadal má úspěšně za sebou léčbu svého levého chodidla. Informoval o tom na svém Instagramu, kde rovněž zmínil, že jej čeká nutnost odpočinku a několik týdnů rekonvalescence, než se bude moci vrhnout do přípravy na novou sezonu.

Pětatřicetiletý Nadal předčasně ukončil sezonu v srpnu. Tehdy se po zranění nohy sice vrátil na turnaji ve Washingtonu, ale ve svém druhém utkání na prohrál s Lloydem Harrisem a následně se postupně odhlásil z akcí v Torontu i Cincinnati. Kvůli přetrvávajícím obtížím se nakonec rozhodl zbytek sezony zabalit a své zranění, s nímž měl poprvé problémy už v roce 2005 a letos jej vyřadilo z Wimbledonu či olympijských her, začít znovu léčit.

„Mohu vám říct, že jsem byl se svým týmem v Barceloně, kde jsem podstoupil léčbu své nohy, která nyní bude potřebovat několik dní odpočinku a pár týdnů mimo hru. Již jsem doma a zahájil jsem rehabilitaci,“ napsal na Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Nadal, dle svých slov, podstoupil několik různých léčebných procesů, aby své obtíže vyřešil a prodloužil si o několik let kariéru, což je jeho avizovaný hlavní cíl. Podle zdroje, který má blízko k Nadalovu týmu, Španěl nepodstoupil chirurgický zákrok.

V této sezoně Nadal odehrál sedm turnajů. Po čtvrtfinále Australian Open si vzal dvouměsíční pauzu před startem antukové části roku, na níž vybojoval tituly v Barceloně a Římě. Po vyřazení v semifinále Roland Garros skončila španělská hvězda opět na dva měsíce na marodce kvůli již zmíněnému zranění nohy.

Nyní doufá, že další léčba byla úspěšná a do příští sezony bude moci naskočit bez bolestí.