WTA

Těžký úvod! Kar. Plíšková ve druhém kole Montréalu udolala Vekičovou

- Radek Štohl

Karolína Plíšková (6.) zvládla první zápas po olympijském turnaji. Devětadvacetiletá tenistka ve druhém kole prestižního turnaje v Montréalu otočila zápas s Chorvatkou Donnou Vekičovou (56.) po sadách 4:6, 6:3, 7:6(2).

Plíšková v Tokiu vyhrála úvodní dva zápasy dvouhry. V utkání o čtvrtfinále však nestačila na Camilu Giorgiovou, vinou čehož se tak musela rozloučit s nadějí na olympijskou medaili. Po čtrnácti dnech se představila v Montréalu, kde vyzvala Donnu Vekičovou.

Zápas z pohledu české tenistky nezačal vůbec ideálně, hned v první hře ztratila servis čistou hrou. O pět gemů později však sama uspěla na returnu a srovnala na 3:3. Za stavu 4:3 při podání soupeřky navíc měla tři brejkboly, ani jeden však nevyužila. Vzápětí navíc podruhé v setu přišla o servis, což v úvodní sadě už nezvrátila.

Začátek druhé sady mohl kopírovat ten úvodní, Karolína Plíšková však odvrátila dva brejkboly v řadě a celkově tři v gemu. Jelikož zažehnala také hrozbu při svém následujícím podání, tak následně po úspěšném gemu na returnu vedla 3:1. Zbytek sady si už pohlídala.

Češka ve třetím setu získala náskok 3:1, za stavu 4:3 o něj však přišla. Sada nakonec dospěla do zkrácené hry, ve které Plíšková zásluhou tří minibrejků dominovala. O čtvrtfinále se utká s Amandou Anisimovovou. 

WTA

National Bank Open, Montréal (ženy, CAN, 2 820 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (6.) – Donna Vekičová (CRO, 56.) 4:6, 6:3, 7:6(2)