Povrch jsem čekala pomalejší, ale s výběrem jsem spokojená, hlásí Plíšková před finále

- Daniel Kubelka, Jan Havlovic

Poprvé ve své kariéře povede český tým do finále v roli jedničky, tlak si však nepřipouští. Nejlepší česká tenistka uplynulé sezony také přiznává, že se již nemůže dočkat blížící se dovolené po velmi náročné sezoně, kterou Plíšková, doufejme, zakončí vítězně!

Původní zpravodajství z francouzského Štrasburku - Karolína Plíšková vstoupí do finálového klání Fed Cupu v roli týmové jedničky a bude na ní kladena velká zodpovědnost. Sama česká tenisová jednička si však tlak nepřipouští a dle jejích slov nezáleží na tom, která z hráček je jedničkou a která dvojkou. 

Před rokem se rodačka z Loun výraznou měrou podílela na triumfu českých tenistek v pražské O2 aréně, když v závěrečné čtyřhře vybojovala po boku Barbory Strýcové rozhodující, třetí bod. Nyní čeká český tým finále na půdě soupeře, konkrétně v hale Rhénus sport, která se svou velikostí ani zdaleka nepřibližuje vysočanské aréně. Hala je samozřejmě menší, než jsme zvyklé doma, ale je útulná. Povrch nám zatím poměrně svědčí. Lucka, Bára i já jsme měly dobré tréninky, takže s výběrem povrchu jsem spokojená. Čekala jsem to pomalejší, ale po týdnu v Singapuru už zřejmě nic pomalejší nezažiju,“ řekla Plíšková při středečním rozhovoru v narážce na nedávno skončený Turnaj mistryň. Čtyřiadvacetiletá tenistka zároveň poznamenala, že menší hala může domácímu týmu pomoct. Diváci budou poměrně dost blízko kurtu, a tak budou fanoušci určitě hodně slyšet," uvedla Plíšková s tím, že očekává bouřlivou atmosféru, kterou jsou francouzští fanoušci pověstní. 

Aktuálně šestá tenistka světového žebříčku si pochvaluje výběr pořadatelského města. „Procházku po městě mám určitě v plánu. V úterý pršelo, ale město je zde opravdu krásné,“ poodkryla Plíšková své plány. Ve čtvrtek čeká český tým slavnostní blanket, který je tradicí před každým zápasem Fed Cupu. „Pro mě je to spíše povinnost, ale s holkami na večeře chodíme, takže se v tomto případě pouze oblečeme trochu jinak. K Fed Cupu to zkrátka patří."

V rozhovoru Plíšková rovněž přiznala, že se již po náročné sezoně těší na blížící se dovolenou. „Pomalu každý den si na to vzpomenu. Příští úterý odlétám, takže je to již za rohem. Letíme na Mauricius, takže nás čeká dlouhá cesta, ale těším se do tepla,“ uvedla česká tenisová jednička s tím, že na dovolené plánuje hlavně odpočívat, číst knížky a sledovat filmy.