Olympijský sen zhatil covid. V Tokiu bude scházet i britská jednička

- Jan Vojkůvka

Měl první, a možná i poslední, šanci, aby se zúčastnil olympijských her. Britská jednička Daniel Evans se však do Tokia nevypraví. V Anglii totiž rostou nové případy nákazy covidem-19 a Evans je jedním z těch, kteří se virem nakazili. Kvůli pozitivnímu testu na koronavirus se tak musel z olympiády odhlásit.

Jedná se v krátké době o druhého britského hráče, kterému covid znemožní zúčastnit se olympijského turnaje. Již ve středu byla oznámena vynucená absence vítězky čtyř turnajů WTA Johanny Kontaové.

Ta ovšem, narozdíl od Evanse, během kariéry absolvovala olympijský turnaj v Riu. Pro jedenatřicetiletého Brita se však jednalo o první možnost, jak si pod pěti kruhy zahrát. A vzhledem k věku také možná poslední. I proto je z celé situace dost zarmoucen.

„Bohužel jsem byl právě pozitivně testován na covid-19. Nebudu se tak schopný se připravit na olympijské hry v Tokiu,“ uvedl na sociálních sítích 28. hráč žebříčku ATP. „Jsem z toho ohromně zklamaný. V současnosti jsem v karanténě.“

„Chci celé britské výpravě popřát co nejvíce úspěchů,“ dodal vítěz únorového Murray River Open v Melbourne, kde vybojoval svůj premiérový titul na okruhu ATP.