V Tokiu bude chybět i vítězka čtyř turnajů WTA. Onemocněla koronavirem

- Filip Lefenda

Řady tenistů, kteří se oproti původním předpokladům nepředstaví na nadcházejících olympijských hrách v Tokiu, se nadále rozšiřují. V Japonsku bude chybět i vítězka čtyř podniků WTA a bývalá světová čtyřka Johanna Kontaová.

Ještě před měsícem zažívala britská jednička chvíle totálního štěstí. Na trávě v Nottinghamu ukončila čtyřleté čekání na titul a parádně se naladila na Wimbledon.

O ten ale posléze Kontaová přišla vinou pozitivního testu na covid-19, který měl jeden z členů jejího realizačního týmu. A jelikož byla vítězka čtyř podniků WTA s nakaženou osobou v blízkém kontaktu, místo domácího grandslamu musela absolvovat povinnou desetidenní izolaci.

Následně přišla pro Kontaovou další rána. V současnosti 38. hráčka ženského žebříčku koronavirem sama onemocněla a vynechat proto musí i další z vrcholů sezony.

„V posledních dvou a půl týdnech jsem nemohla trénovat. Těžko bych teď mohla po svém těle chtít, aby bylo plně připraveno na olympiádu. Budu se muset přilepit k televizi a fandit,“ oznámila třicetiletá rodačka ze Sydney na svém Twitteru.

„Olympiáda v Riu z roku 2016 patří mezi nejcennější okamžiky v mé kariéře,“ dodala zklamaně turnajová čtvrtfinalistka.

Vedle Kontaové budou v japonské metropoli chybět i Serena Williamsová, Simona Halepová či Bianca Andreescuová. Z mužů se na konci července olympiády nezúčastní třeba Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Denis Shapovalov, Milos Raonic, Stan Wawrinka či Nick Kyrgios.