Dohra za vazbu. Ruská tenistka podala žalobu kvůli křivému obvinění

- Jan Vojkůvka

Ruska Jana Sizikovová, která byla během Roland Garros zatčena a krátce umístěna do vazby, se rozhodla bránit soudní cestou. Kvůli křivému obvinění a urážce na cti podala prostřednictvím svého právníka žalobu.

Sizikovová byla zatčena během prvního týdne turnaje po svém utkání čtyřhry. K zatčení a umístění do vazby došlo na základě vyšetřování případu z roku 2020, kdy Sizikovová v jiném deblovém utkání za stavu 2:2 ve druhém setu ztratila podání, přičemž se dopustila dvou dvojchyb.

Podle údajů došlo k přijetí ohromného počtu sázek vysoké hodnoty právě na tento pátý gem, kdy sázející věřili v brejk, jehož Rumunky Mituová s Tigovou skutečně dosáhly.

Z vazby byla Sizikovová poměrně rychle propuštěna. Své jméno ovšem chce očistit i u soudu a hodlá dohnat ty, kteří jí způsobili takové trauma, k zodpovědnosti.

„Prostřednictvím této žaloby Jana Sizikovová chce, aby byl v tomto případu plně uznán její status oběti. Také chce, aby ti, kteří začali s pomluvami ničícími její pověst, byli trestně stíháni a odsouzeni,“ řekl agentuře AP její právník Frederic Belot.