Skandál na obzoru? Na Roland Garros se objevila podezřelá sázkařská aktivita

- Michal Hladký

Nejen covid-19, Roland Garros musí čelit i dalšímu problému. Podle francouzského deníku L'Équipe se rozběhlo vyšetřování utkání prvního kola čtyřhry mezi Rumunkami Mituovou, Tigovou a americko-ruskou dvojicí Brengleová, Sizikovová. Důvodem má být ovlivnění zápasu ze strany sázkařů.

Za stavu 7:6(8) a 2:2 ve prospěch Rumunek se podání ujala Sizikovová. V ten moment sázkaři na celém světě začali sázet obrovské částky na výhru Mituové s Tigovou v pátém gemu. Co následovalo? Čistá hra, Ruska k tomu udělala dvě dvojchyby. A už bylo činným orgánům jasné, že tady něco nehraje.

To, zda mezi hráčkami a sázkaři proběhla určitá komunikace, je stále otázkou šetření. Organizace The Tennis Integrity Unit (TIU), která se zabývá vyšetřováním podobných záležitostí, odmítla situaci komentovat.

Pro upřesnění, zápas ovládly Mituová s Tigovou, když druhou sadu získaly v poměru 6:4. Rumunské tenistky prošly až do osmifinále, kde je zastavilo duo Babosová, Mladenovicová.

Pokud se Sizikovové, která je podle všeho hlavní podezřelou, prokáže vina, tak se může s kariérou tenistky rozloučit. Není to tak dávno, kdy za prodávání zápasů obdržel Joao Souza, bývalý tenista nejlepší stovky, celoživotní zákaz provozování profesionálního tenisu.  

Inkriminovaná situace