Obhájkyně zlata na olympiádu nepojede, musela na další operaci

- Filip Lefenda

Portorický „tenisový zázrak“ se na letní olympiádě v Tokiu opakovat nebude. Mónica Puigová, senzační vítězka posledních her v Riu de Janeiro z roku 2016, podstoupila před týdnem operaci ramene a letos už do soutěžního kolotoče nezasáhne.

Bývalá 27. tenistka žebříčku WTA odehrála v loňském roce, v součtu s exhibičními vystoupeními, všehovšudy devět zápasů, přičemž ani jeden nevyhrála. Poslední ostrý duel absolvovala na konci září v Paříži, v úvodním kole Roland Garros uhrála pouhé tři gemy s Italkou Sarou Erraniovou.

Porážka 2:6 a 1:6 byla na dlouhou dobu tou poslední. A jak nyní sedmadvacetiletá Portoričanka potvrdila, čekání na návrat je v nedohlednu. „Před týdnem jsem podstoupila druhou operaci ramene. S těžkým srdcem tak musím vynechat olympijské hry v Tokiu,“ oznámila hráčka ve videu, které umístila na svůj Instagram.

Historicky první portorická olympijská vítězka byla s ramenem poprvé na operaci už na konci loňského roku. Nyní musela šampionka turnaje WTA ve Štrasburku z roku 2014 podstoupit další zákrok.

„Bylo to hodně těžké rozhodnutí. S týmem ale samozřejmě myslíme na budoucnost. Ráda bych hrála ještě spoustu let. Věřím, že si zahraji v roce 2024 na olympiádě v Paříži,“ dodala Puigová, jež se v ženském pořadí postupně propadla na současnou 168. příčku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Monica Puig (@monicaace93)