Po více než čtyřech letech. Plíšková se před grandslamem rozhodla pro změnu

- Filip Lefenda

Vcelku překvapivé rozhodnutí učinila před nadcházejícím Roland Garros žebříčkově nejvýše postavená Češka Karolína Plíšková. Singlová světová desítka se po více než čtyřech letech přihlásila na grandslamovém turnaji do čtyřhry. Startovat v ní bude po boku sestry Kristýny, s níž v minulosti ovládla tři podniky WTA.

V roce 2016 odehrála Karolína Plíšková v deblu rovnou 46 zápasů. Při spolupráci s Němkou Julií Görgesovou okusila semifinále Australian Open a Wimbledonu. Se stejnou parťačkou startovala v Melbourne také o rok později. Od té doby se na turnajích velké čtyřky představila už pouze ve dvouhře.

Na okruhu WTA upřednostňovala Karolína Plíšková během posledních sezón při postupném vzestupu žebříčkem vcelku logicky dvouhru. Ve čtyřhře startovala pouze okrajově, a to většinou v páru s dvojčetem Kristýnou.

Sesterské duo spolu v roce 2013 ovládlo podnik WTA v Linci. V Rakousku se vytáhlým Češkám dařilo i rok poté, kromě turnaje v Bad Gasteinu vyhrály i v Hongkongu. Od té doby na další společnou trofej, i vzhledem k výše uvedenému, čekají.

Letos si spolu sestry Plíškovy zahrají na stejné polovině kurtu podruhé. Premiéru si odbyly v březnu na podniku v Dubaji, kde uhrály osmifinále.