VIDEO: A zase to počasí! Nedokážu mluvit s Bohem, bránila se legenda napomínání

- Filip Lefenda

Rozmary počasí netrápí v posledních dnech pouze Českou republiku. Obtížným klimatickým podmínkám čelí tenisté, mimo jiné, na turnajích v Itálii. Kvůli dešti se dostal minulý týden v Římě do sporu s rozhodčím Srb Djokovič. To jiná legenda bílého sportu – Američanka Venus Williamsová – se musela v Parmě popasovat se silným větrem. A byla z toho až náboženská promluva.

Minulý týden neudržel nervy na uzdě Novak Djokovič, jenž se v Římě špatně vyrovnával s deštěm. Frustraci si vylil na umpirovém rozhodčím, který následně zápas přerušil. „Asi to nebylo poprvé ani naposledy, kdy budu muset hrát v podobných podmínkách. Zažil jsem je už mnohokrát, přesto mě vždy naštvou,“ omlouvala se následně světová jednička.

To Venus Williamsová dobře ví, že přírodě člověk zkrátka neporučí. Čtyřicetiletá legenda schytala tento týden na podniku v Parmě čtvrtou porážku v řadě a během duelu nezápolila pouze s Annou Karolínou Schmiedlovou, ale i silnými poryvy větru, které ji opakovaně trápily při nadhozech.

Od umpirového sudího si sedminásobná grandslamová šampionka vykoledovala napomenutí za nedodržování časového limitu při servisu. „Řekni to jemu,“ zdvihla ukazováček směrem k oblakům.

„Nemůžu ovlivnit Boha. Fouká vítr, s tím prostě nic neudělám. Nedokážu mluvit s Bohem,“ argumentovala během netradiční rozmluvy s rozhodčím čtyřicetiletá legenda.

Williamsová, jež v pondělním vydání žebříčku WTA opustila elitní stovku, prohrála se Schmiedlovou 7:5, 2:6 a 2:6. Sérii porážek se pokusí 102. hráčka ženského pořadí ukončit příští týden na turnaji ve Štrasburku, který je generálkou před blížícím se Roland Garros. Tamější pořadatelé nabídli velezkušené Američance po jejím brzkém vypadnutí v Parmě divokou kartu.