ATP

Wawrinka prodělal koronavirus. Jak vážné to bylo?

- Radek Štohl

Trojnásobný grandslamový šampion a vítěz Australian Open z roku 2014 Stanislas Wawrinka s touto informací přišel na veřejnost více než o měsíc později. V období Vánoc byl pozitivně testovaný na koronavirus, což mu podle jeho slov zkomplikovalo přípravu na začínající sezonu.

„Snažím se dostat do nejlepší kondice. Přes vánoční svátky jsem prodělal koronavirus, více než 10 dní jsem musel zůstat doma. Přišel jsem tak o všechnu práci, kterou jsem mimo sezonu vykonal,“ svěřil se aktuálně 18. hráč žebříčku dvouhry.

Jak sám pětatřicetiletý Švýcar přiznal, průběh nemoci pro něj na začátku nebyl zcela příznivý.

„Během prvních pěti dní jsem se cítil velmi špatně. Každý den jsem byl unavenější a unavenější, trvalo to několik týdnů,“ přiznal zcela otevřeně.

Vše se ale pomalu začalo dávat do pořádku.

„Nebyla to vůbec dobrá zkušenost. Nyní se konečně začínám cítit lépe. Může vás to však zasáhnout ošklivě. Je potřeba být velmi opatrný,“ uzavřel Stanislas Wawrinka.

Společně s dalšími tenisty mu v pátek skončila povinná čtrnáctidenní karanténa, kterou musel podstoupit po příletu do Austrálie.

První grandslam sezony vinou celosvětové koronavirové situace začíná až 8. února. Před tím ještě Wawrinka v Melbourne odehraje ATP Murray River Open, kde bude nejvýše nasazeným hráčem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Stanislas Wawrinka (@stanwawrinka85)