Návrat po mateřské dovolené! Jsem nadšená, ale zároveň se trochu bojím, líčí ruská hvězda

- Marek Bartošík

Po Kim Clijstersové a Cvetaně Pironkovové se na okruh WTA vrací další tenisová maminka. Ruská tenistka Jelena Vesninová, jež dosud naposledy hrála na Roland Garros 2018, se pokusí přidat další úspěchy do své bohaté sbírky. Novinku o comebacku oznámila na svých sociálních sítích. Zatím není jasné, na kterém turnaji někdejší jednička deblového žebříčku poprvé po pauze nastoupí.

Koncem května 2018 na Roland Garros vypadla v prvním kole dvouhry a čtyřhry a v listopadu téhož roku porodila dcerku Elizabeth. Jelena Vesninová tak dočasně zmizela z prostředí profesionálního tenisu a věnovala se příjemným mateřským starostem.

Nyní však ruská hvězda informovala tenisovou veřejnost, že je připravena znovu naskočit do turnajového kolotoče.

„Vracím se na okruh WTA. Jsem z toho velmi nadšená, ale zároveň se i trochu bojím. O mém kalendáři vás budu informovat o něco později, jelikož čekám na aktualizaci oficiálního kalendáře WTA. Přeji všem šťastný nový rok,“ napsala na svůj instagramový účet tenistka, která se rozhodla vynechat australské turnaje.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Elena Vesnina (@vesnushka86)

Čtyřiatřicetiletá Vesninová sbírala úspěchy především ve čtyřhře, v níž byla i světovou jedničkou. V ženském deblu získala na okruhu WTA celkem 18 titulů, včetně tří grandslamových (Roland Garros 2013, US Open 2014, Wimbledon 2017). Je také olympijskou vítězkou z Ria 2016, kde byla její parťačkou Jekatěrina Makarovová. V mixu má na kontě trofej z Australian Open 2016.

Velmi sympatických výsledků dosahovala také ve dvouhře, v níž se probojovala na 13. místo žebříčku. Z jejích tří singlových trofejí je jednoznačně nejcennější ta z Indian Wells 2017. O rok dříve Vesninová dokráčela do semifinále Wimbledonu, nad její síly byla až pozdější šampionka Serena Williamsová.