Přívětivý los v Dubaji. Češky jsou nasazené, cestu do čtvrtfinále mají otevřenou

- Jan Vojkůvka

Velký turnaj ITF v Dubaji, který je dotován částkou 100 tisíc dolarů, poznal svůj los. Jeho součástí byly i dvě české tenistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, které figurují mezi nasazenými hráčkami a los k nim byl natolik přívětivý, že cestu minimálně do čtvrtfinále mají zcela otevřenou.

Turnajová pětka Kateřina Siniaková, které po povedených výkonech na antuce nevyšly poslední dva turnaje WTA, si v Dubaji může výrazně vylepšit svou bilanci v kalendářním roce 2020.

V úvodním kole na čtyřiadvacetiletou Češku číhá divoká karta Ankita Rainaová z Indie, až 180. hráčka světového žebříčku. Favoritkou by byla Siniaková i v případném osmifinále, kde by mohla potkat Rusku Varvaru Gračevovou (94.), případně jednu z úspěšných kvalifikantek.

Až v případném čtvrtfinále číhá náročnější soupeřka, byť stále velmi hratelná. Byla by jí turnajová trojka Heather Watsonová (59.), pokud tedy i ona potvrdí roli favoritky v předchozích dvou kolech.

Ještě o něco lepší los má nasazená šestka Barbora Krejčíková, která se naposledy představila na turnaji v Linci, kde dokráčela do semifinále. Aktuálně 65. tenistku žebříčku čeká v prvním kole kvalifikantka.

V osmifinále, pokud do něj postoupí, by Krejčíková mohla narazit na další kvalifikantku, případně na 222. hráčku světa Dalmu Galfiovou z Maďarska. I pro Krejčíkovou tak platí, že první vážnější hrozbu by mohla potkat až ve čtvrtfinále. V něm by se mohla střetnout se čtvrtou nasazenou Annou Blinkovovou (60.) z Ruska.

Nasazenou jedničkou turnaje v Dubaji je Kristina Mladenovicová z Francie, turnajovou dvojkou pak Slovinka Polona Hercogová.

Kompletní los naleznete zde.