Zverev si užívá čas na kurtu. A soukromí? Už jsem všechno sdělil, reagoval

- Marek Bartošík

„Dobrá práce,“ mohl si říct Alexander Zverev po svém vstupu do letošního Rolex Paris Masters. Na závěrečném turnaji kategorie ATP Masters 1000 v sezóně postoupil díky středeční výhře dvakrát 6:2 nad Miomirem Kecmanovičem do osmifinále. V bouřlivém období, kdy čelí mimo jiné obvinění z domácího násilí, si tak připsal už devátou výhru v řadě.

Na Alexanderu Zverevovi v pařížské hale Bercy nešlo ani v nejmenším poznat, že v osobním životě prožívá velké drama. Ve druhém kole prestižního podniku nastřílel 33 vítězných míčů a za pouhých 55 minut vyprovodil z kurtu Miomira Kecmanoviče.

„V posledních týdnech se mi dařilo, chci v tomto trendu pokračovat. Svůj čas na kurtu si užívám,“ zmínil na pozápasové tiskové konferenci třiadvacetiletý Němec, vítěz dvojice nedávných turnajů v Kolíně nad Rýnem.

Jeho výkon byl vskutku famózní – vždyť zaznamenal dokonce více winnerů, jež kolik jeho soupeř vyhrál fiftýnů (33:31). Ani to ho ale neuchránilo od očekávaných dotazů novinářů na obvinění vznesená tenistovou bývalou přítelkyní Olgou Šarypovovou. Ruská kráska tvrdí, že ji slavný tenista během jejich vztahu fyzicky napadal.

„Jsem tady, abych hrál tenis. Na Instagramu jsem sdělil vše, co jsem chtěl. Právě teď nemám nic, co bych doplnil,“ odpověděl Zverev, jenž ve svém příspěvku zmíněná obvinění jednoznačně odmítl.

O poznání více než soukromý život nyní německého tenistu těší jeho forma. Neprohrál už devátý zápas v řadě a na turnajích kategorie ATP Masters 1000 ve středu vylepšil svou bilanci na 66 vítězství a 34 porážek. Jeho skóre je tak lepší, než svého času drželi Roger Federer a Juan Martín del Potro (oba 65:35).

Výhru číslo 67 na „tisícovce“ může Zverev přidat už ve čtvrtek večer, kdy bude plnit roli favorita proti Adrianu Mannarinovi.