Zverevovy ženy. Matka dítěte s ním nechce mít nic společného, další údajně dusil

- Jan Vojkůvka

Světová média, jež se zabývají děním v tenisovém světě, v posledních dnech plní své stránky informacemi ze soukromí hvězdného Alexandera Zvereva. Německý tenista se totiž již brzy stane otcem. Problém ovšem je, že matka jeho dítěte s ním, dle svých slov, nechce mít nic společného a nit suchou na něm nenechá ani další jeho expřítelkyně.

Informace o tom, že se Zverev stane tatínkem, byla překvapivá. O to překvapivěji vyznělo také prohlášení nastávající maminky Brendy Pateaové, která pro německý magazín Gala uvedla: „S ním už nechci mít nic společného!

„Jsem ve dvacátém týdnu. Dítě v plánu nebylo, i tak ale udělám vše proto, aby vyrůstalo v klidném prostředí,“ prozradila sedmadvacetiletá Pateaová. Zároveň odmítla, že by přistoupila se svým bývalým přítelem na střídavou péči.

Podivné vyjádření však může být i důsledkem povahy třiadvacetiletého tenisty. Ten, podle všeho, totiž není vzorem ctnostné morálky. Alespoň v tom duchu hovoří další jeho expřítelkyně Olga Šarypovová.

Strach o život
V rozhovoru pro ruský web Championat popsala Zvereva jako agresivního maniaka. K incidentu, během něhož se obávala o vlastní život, mělo dojít během loňského US Open, kdy se opozdila na schůzce s Dashou Medveděvovou, manželkou Daniila Medveděva.

„Když jsem přišla domů, pohádali jsme se. Naše hádky vždy začínaly z ničeho,“ podotkla Šarypovová. „Pokusil se mě udusit polštářem a kroutil mi ruce za záda. Snažila jsem se několikrát utéct z pokoje, ale nepustil mě. Bála jsem se, že by nás někdo mohl slyšet nebo vidět. Nakonec se mi povedlo osvobodit a bosá utéct.“

Zverev tehdy našel Šarypovovou poblíž východu z hotelu. „Saša mě přistrčil ke zdi a řekl, že za to nebude popotahován. Že se o mě nikdo nebude zajímat, ať už mi udělá cokoliv. Naštěstí se objevili nějací lidé, tak jsem toho využila a spolu s nimi vyběhla na ulici. Byla jsem opuštěná a bosá uprostřed ulice. Alespoň jsem měla u sebe telefon, tak jsem mohla zavolat kamarádovi, který mě odvezl k jeho rodině,“ dodala.

Podle Šarypovové to nebyl zdaleka první incident, který ve vztahu se Zverevem zažila. Několikrát na ni prý vztáhl ruku. Vždy se prý snažila na tyto chvíle zapomenout a obviňovala z nich sama sebe. Když se konečně rozhodla německého hráče opustit, trvalo prý dlouhou dobu, než se dala po psychické stránce dohromady, což je také důvod, proč promluvila až teď.

Až nyní, s odstupem, je schopná o svých negativních zážitcích hovořit. Vyrojily se ovšem spekulace, že si svůj příběh pouze vymyslela. „Přirozeně neexistují žádní přímí svědci toho, že se mě pokusil udusit. Ani nemohou být, stalo se to v soukromí. Ale klidně půjdu i na detektor lži. Stejně od něj nich nechci, jen chci, aby lidé věděli, jaký je,“ upozornila.

Zverev vše popírá
Samotný třiadvacetiletý tenista ovšem popírá, že by se dopouštěl domácího násílí. „Je mi moc líto, že se dopouští takových výroků. Protože tato obvinění prostě nejsou pravdivá,“ odmítá výroky Šarypovové.

„Měli jsme vztah, ten ale už před dlouhou dobou skončil. Nevím, proč nyní Olga něco takového tvrdí. Doufám, že se nám podaří zase se k sobě chovat rozumným a zdvořilým způsobem,“ podotkl Němec.

Ten se také těší na svého prvního potomka a na vyjádření své expřítelkyně Pateaové o tom, že s ním nechce mít nic společného, nebere zřetel. „Poslední dny pro mě byly docela výzvou. Ve 23 letech se stanu tátou. Ale na dítě se velmi těším. I když už nejsme s Brendou spolu, máme spolu dobrý vztah. Spolu se postaráme o toho malého človíčka. Ale nechci o tom dál mluvit na veřejnosti. Jsem si jistý, že se s tím s Brendou vypořádáme i bez zapojení médií,“ dodal.