Spoluhráčka Peschkeové: Až skončím s tenisem, ráda bych se vrátila k fotbalu

- Michal Hladký

Demi Schuursová, momentální deblová čtrnáctka, v Ostravě postoupila s Belgičankou Flipkensovou do semifinále. Ta se stala dočasnou náhradou za Květu Peschkeovou, se kterou sedmadvacetiletá Nizozemka objela letos většinu turnajů. Česko-nizozemský pár předvádí stabilně dobré výkony, vyhrál dokonce turnaj v New Yorku, kam byl přesunut podnik ze Cincinnati. O tom, jak spolupráce s o 18 let starší parťačkou funguje, se Schuursová rozpovídala pro Tenisový svět.

Proč nehrajete v Ostravě s Květou?
Bylo to rozhodnutí, které spolu udělali Květa se svým trenérem. Nechtěli jenom kvůli Ostravě zůstávat tak dlouho po French Open v Evropě (Peschkeová žije v USA – pozn. red.). Samozřejmě to bylo pro ni těžké, jako Češka si tu určitě chtěla zahrát. Nicméně se rozhodla odjet domů, trochu si odpočinout po tak zvláštním roce.

Jak si vlastně užíváte hraní po jejím boku?
Je skvělá hráčka, ale ještě lepší člověk. To je velmi důležité. V zápasech prokazuje, že má spoustu zkušeností. V jejím věku pořád hraje na velmi dobré úrovni: fantasticky smečuje, hraje kvalitně na síti atd. Když se nám letos podařilo vyhrát velký turnaj jako Cincinnati, tak jsme jasně ukázaly, že můžeme porážet TOP dvojice.

Věkový rozdíl mezi vámi dvěma je markantní. Jak spolu vycházíte mimo kurt?
Ona se vůbec nechová tak, jako by byla o tolik starší. Je s ní sranda, dobře si spolu rozumíme. Jsme čtyři hráčky, které trénuje Torsten Peschke, a všechny spolu skvěle vycházíme. Mimo kurt jsme s Květou kamarádky, snažíme se být pořád ve spojení, a to i když je každá z nás někde jinde.

Když jsme se s Květou bavili na US Open, zmínila se, že jste skvělá fotbalistka. Kde se to ve vás vzalo?
(směje se) Od šesti do dvanácti let jsem hrála fotbal. Pořád ho sleduji. Můj bratr (Perr Schuurs – pozn. red.) hraje za Ajax Amsterdam, kterému jsem fandila už od dětství. Fotbal miluji, doufám, že se k němu po tenisové kariéře vrátím.

Předpokládám, že jste se tedy ve středu dívala na zápas Ajaxu proti Liverpoolu v rámci Ligy mistrů.
Jasně! Měla jsem to puštěné tady v Ostravě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Demi Schuurs (@demischuurs),Říj 13, 2017 v 2:25 PDT

Sdílí s vámi Květa toto nadšení pro fotbal?
Kdybych chtěla, abychom si spolu zahrály, tak nejspíše odmítne. Nevím, jestli ji to nebaví, nebo ví, že by proti mně neměla šanci. (směje se)

V této končící sezoně už vás dohromady na žádném turnaji neuvidíme. Ale co příští rok?
Ještě jsme to spolu neřešily. Za týden dva si ale zavoláme a domluvíme se. Nicméně bych s ní ráda pokračovala, je fantastická hráčka. Moc jsme toho nestihly spolu sehrát, ale i přesto jsme udělaly pár hezkých výsledků.