V roce 2021 to bohužel nepůjde. Kalendář ATP i WTA přišel o tradiční turnajovou zastávku

- Marek Bartošík

Lednový turnaj ASB Classic v Aucklandu, který patří k tradičním přípravným akcím před Australian Open, se v následujícím roce neuskuteční. Pořadatelé tak rozhodli kvůli komplikacím způsobeným pandemií koronaviru. „Jsme pochopitelně velmi smutní, že sdílíme takovou zprávu, nicméně bezpečnost musí být naše priorita,“ řekl turnajový ředitel Karl Budge.

Zatím ještě není jisté, jaké tenisové turnaje se vlastně uskuteční do konce kalendářního roku 2020. Už nyní však víme, že v lednu 2021 bude v kalendáři ATP i WTA chybět tradiční zastávka v novozélandském Aucklandu. Tuto nemilou novinku přednesli světu organizátoři na sociálních sítích turnaje.

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří neúnavně pracovali na tom, aby se turnaj uskutečnil,“ poznamenal ředitel akce Karl Budge.

„Dnešní oznámení nic nezmění na tom, že nabízíme nejlepší každoroční akci na Novém Zélandu. Těšíme se na její další vydání, přípravy začínají už nyní,“ doplnil.

Mužský podnik ASB Classic se letos konal v týdnu před Australian Open, a to ve stejném termínu jako Adelaide. V ženském turnajovém plánu figuroval o týden dříve společně s Brisbane a Šen-čenem.