Denní menu, 12.9.2020: Jízda Martincové skončila v semifinále

- Redakce

Tereza Martincová své premiérové finále na okruhu WTA nakonec nevybojovala. V sobotním zápase padla s Rumunkou Patricií Marií Tigovou po výsledku dvakrát 3:6. Na domácím ITF turnaji v Praze získaly deblový titul Anastasia Detiuc a Johana Marková.

Martincová finále v Istanbulu nevybojovala
Jízda Terezy Martincové (136.) z kvalifikace WTA turnaje v Istanbulu skončila v semifinále. V něm česká tenistka nestačila na Rumunku Patricii Marii Tigovou (88.), které podlehla dvakrát 3:6. Zápas byl celkově poměrně vyrovnaný, obě tenistky měly devět brejkbolů. Avšak zatímco Martincová využila čtyři z nich, její soupeřka hned sedm. Rumunka tak postupuje do finále, ve kterém se utká s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou.

Tereza Martincová by se díky semifinálovému úspěchu měla dostat přibližně na 120. příčku světového žebříčku, jejím dosavadním maximem je 114. místo

Detiuc s Markovou vyhrály v Praze titul ve čtyřhře
České deblové duo Anastasia Detiuc, Johana Marková nedalo ve finále domácího ITF turnaje Kuchyně Gorenje Prague Open šanci americkému páru Sewingová, Volynetsová. Češky vyhrály šest ze sedmi brejkbolů a nakonec získaly titul po jasném vítězství 6:2 a 6:1.

Na Kuchyně Gorenje Prague Open navíc vyhrály společně už potřetí. Získaly tak zlatý deblový hattrick.

WTA

Istanbul Open (ženy, TUR, 275 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
TEREZA MARTINCOVÁ (136.) – Patricia Maria Tigová (ROU, 88.) 3:6, 3:6

ITF World Tennis Tour

Kuchyně Gorenje Prague Open, Praha (ženy, CZE, 25 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
DETIUC, MARKOVÁ – Sewingová, Volynetsová (USA) 6:2, 6:1

Více se turnaji věnujeme v samostatném článku.