Murray z karantény odpovídal fanouškům. Kterou hvězdu by rád trénoval?

- Marek Bartošík

Co dělat při 24hodinovém čekání na výsledek testu na covid-19? Andy Murray se rozhodl, že ze svého ubytování v New Yorku zodpoví zvídavé dotazy fanoušků. Na Instagramu tak před začátkem amerických turnajů prozradil, že by rád trénoval Rogera Federera, že má z elitní desítky nejraději Rafaela Nadala a že za nejlepší osobnost tenisové historie považuje Serenu Williamsovou.

„Rád bych trénoval Rogera Federera. Hodně bych se toho naučil. Bylo by jistě zajímavé si s ním povídat o tenise a sledovat jeho trénink, taky by hodně vyhrával,“ napsal na Instagramu Andy Murray, který v jednodenní karanténě (čekací lhůtě) po testu na covid-19 vyzval své fanoušky k otázkám.

Po Švýcarovi nepřišel zkrátka ani Rafael Nadal. Britský tenista přiznal, že právě Španěla má z elitní desítky nejraději. „Vždy jsem ho rád sledoval kvůli skvělé energii a chování. Je to výborný hráč. Mám rád i Gaëla Monfilse. Je úžasné, co všechno dokáže. Taky mě vždy rozesměje,“ zmínil se trojnásobný grandslamový šampion.

Velké pocty se dočkala Serena Williamsová, o níž Murray hovoří jako o nejvýznamnější osobnosti tenisové historie (v angličtině se používá zkratka GOAT).

Zato v otázce na nejlepší verzi tenisty z takzvané „Velké čtyřky“ hráč z Glasgow jasno nemá – na výběr dostal sebe sama z roku 2016, dále Federera (2006), Nadala (2010) a Djokoviče (2011). „Netuším, kdo by vyhrál. Asi by záleželo na povrchu,“ zamyslel se.

Pochvaly se dočkal tazatel, jehož zajímal Murrayho názor na nejvíce podceňovaného hráče na okruhu. „Dobrá otázka… Za mě Roberto Bautista Agut. Zdá se, že je opravdu dlouho v Top 20!“ uvedl.

Murray se v New Yorku plánuje představit jak na turnaji kategorie Masters přesunutém ze Cincinnati, tak na grandslamovém US Open, kde získal v roce 2012 svou první grandslamovou trofej.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Here. We. Go. @usopen #usopen #tennis #newyork #newyorkcity #longisland #covid19 @andymurray @nealskupski @jamie__delgado @akabigzee #shano #pubchat

Příspěvek sdílený Jamie Murray (@jamie__murray),Srp 18, 2020 v 11:13 PDT