ATP

To si musím číst Twitter, abych se něco dozvěděl?! zlobí se americký dlouhán

- Marek Bartošík

Sociální sítě získaly v posledních letech velkou váhu i ve světě tenisu. Své o tom ví třeba Reilly Opelka, který se o zrušení turnaje ATP ve Washingtonu dočetl na Twitteru. A tento způsob komunikace ze strany organizátorů akce a představitelů ATP se mu rozhodně nelíbil.

Restart tenisové sezóny provázejí komplikace. Koronavirus ze společnosti ani zdaleka nezmizel, a tak nadále zasahuje do každodenního života. Problémy přináší i tenistům, kteří přišli kvůli omezení cestování a hrozbě dvoutýdenní karantény o turnaj ATP ve Washingtonu.

Toto logické rozhodnutí přijal i Američan Reilly Opelka, jenž se měl klání ve Washingtonu zúčastnit. Nicméně hráče číslo 39 v žebříčku rozzlobil způsob, jakým se o zrušení turnaje dozvěděl. Organizátoři totiž ke zveřejnění informace využili sociální sítě.

„Uvažuji, jestli i jiní sportovci používají Twitter, aby zjistili novinky v plánech akcí. Zdá se totiž, že v tenise je to jediné místo, kde můžeme nalézt informace,“ vyčetl organizátorům turnaje a zástupcům ATP Opelka.

Spolu s 211 centimetrů vysokým Američanem měl ve Washingtonu startovat mimo jiné i třináctý tenista žebříčku Diego Schwartzman. Zarputilý Argentinec, který je dvojnásobným čtvrtfinalistou US Open, zareagoval na zprávu od ATP pomocí emotikonu muže chytajícího se za hlavu.

Dodejme, že v případě Schwartzmana není jisté, jestli se jedná o nespokojenost s obsahem zprávy, nebo variantou jejího sdělení.

Turnaj ve Washingtonu se měl uskutečnit od 3. do 9. srpna na tvrdém povrchu, hlavními hvězdami měli být Daniil Medveděv a Stefanos Tsitsipas.