Kerberová otevřela v lázeňském městě travnaté kurty. Potvrdila první dvě účastnice místního turnaje

- Jan Havlovic

Angelique Kerberová v sobotu slavnostně otevřela travnaté kurty v lázeňském městečku Bad Homburg. Právě na tomto místě se měl letos uskutečnit turnaj WTA, vinou koronaviru se akce o rok odložila. Prvními potvrzenými účastnicemi Bad Homburg Open 2021 jsou Julia Görgesová a Andrea Petkovicová.

Dvaatřicetiletá Kerberová je členkou organizačního týmu Bad Homburg Open a sama tenistka se těšila na premiérový ročník tohoto turnaje. „Chci do toho vložit srdce. Budujeme něco, co bude každým rokem větší, silnější a zkušenější,“ vykládávala Kerberová v prosinci loňského roku

První ročník tenisového podniku v německém lázeňském městě se kvůli pandemii koronaviru odložil o rok. V Bad Homburgu se přesto hrál uplynulou sobotu tenis. Kerberová totiž slavnostně otevřela místní travnaté kurty, které jsou součástí Bad Homburg Tennis Clubu.

Wimbledonská šampionka se představila v exhibiční smíšené čtyřhře po boku kapitána německého fedcupového týmu Rainera Schüttlera. Na druhé straně kurtu stál německý daviscupový kapitán Michael Kohlmann a nadějná německá juniorka Mara Guthová.

„Byl to skutečně nevšední pocit. Tento krásně připravený travnatý kurt ještě zvýšil očekávání před soutěžní premiérou v příštím roce,“ popisovala Kerberová pocity po zápase smíšené čtyřhry. 

Do ochozů byl zakázán vstup divákům, zápas sledovali vybraní hosté, například Alexander Hetjes, prezident německého tenisového svazu či starosta Bad Homburgu.

Pořadatelé zároveň v sobotu oznámili první dvě účastnice nadcházejícího turnaje. Do Bad Homburgu zavítají úspěšné německé tenistky Julia Görgesová a Andrea Petkovicová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Playing on grass court feels like coming home ??? @badhomburgopen

Příspěvek sdílený Angelique Kerber (@angie.kerber),Čec 11, 2020 v 12:15 PDT