Kerberová v roli manažerky. Německá tenistka spolupořádá turnaj WTA

- Jan Havlovic

Angelique Kerberová má aktivní roli v organizačním týmu nového podniku WTA v německém Bad Homburgu. Bývalá světová jednička bude na turnaji v tomto lázeňské městečku nejen v pozici hráčky, ale také manažerky. „Chci do toho vložit srdce. Budujeme něco, co bude každým rokem větší, silnější a zkušenější,“ těší se Kerberová na novou výzvu.

Organizační stránku nově vzniklého turnaje v Bad Homburgu zastřešuje firma AK Management patřící tenistce Angelique Kerberové. V projektu figuruje i společnost Perfect Match, která se rovněž podílí na chodu turnaje ve Stuttgartu. 

Angelique Kerberová se na organizaci turnaje, který bude lázeňské městečko Bad Homburg hostit od 20. do 27. června, aktivně podílí. „Je pro mě důležité, aby to od samého začátku přátelský turnaj. Vím, co hráči chtějí – kvalitní sportovní podmínky,“ hledá Kerberová pozitiva na roli tenisové hráčky. 

Bad Homburg Open bude mít pro premiérový ročník dotaci 275 000 $. Pořadatelé zatím nemají žádné potvrzené účastnice, až na jednu výjimku. A tou je Angelique Kerberová, která bude na turnaji v pozici hráčky a zároveň manažerky. 

„Chci do toho vložit srdce. Bere mi to hodně času. Alespoň nemám v hlavě jen tenis, ale také manažerské záležitosti,“ říká wimbledonská šampionka z roku 2018. Kerberová rovněž doufá, že tento turnaj získá v kalendáři WTA stabilní postavení. „Budujeme něco, co bude každým rokem větší, silnější a zkušenější,“ dodává závěrem. 

Kerberová navázala na tenisovou kolegyni Caroline Garciaovou, která investovala finanční prostředky do nového turnaje WTA ve francouzském Lyonu.