Velká párty a porušení izolace! Jak můžeš být tak sobecký? opřel se Kyrgios do Zvereva

- Radek Štohl

Alexander Zverev čelí další kritice. Německý tenista sice po nedávných exhibičních turnajích na Balkáně byl negativně testovaný na koronavirus, přesto na sociálních sítích tvrdil, že si naordinuje dobrovolnou čtrnáctidenní karanténu. Na místo slibu však třiadvacetiletý hráč pobýval na letní párty.

Společně s Marinem Čiličem a Andrejem Rubljovem měli to štěstí, že se během turnajů v Bělehradě a Zadaru nenakazili novým typem koronaviru. Celé trio následně na sociálních sdílelo příspěvky o tom, jak pro bezpečí okolí budou dodržovat čtrnáctidenní karanténu.

„Hluboce se omlouvám všem, které jsem vystavil riziku tím, že jsem se zúčastnil série exhibičních turnajů. Na radu mých doktorů absolvuji čtrnáctidenní izolaci od zbytku světa. Společně s celým týmem ke všemu budeme pravidelně testovaní," napsal na instagram Alexander Zverev. 

Neuběhl ani týden a někdejší třetí hráč žebříčku dvouhry své prohlášení nedodržel. Od nedělního večera se sociálními sítěmi šíří video, jak v této době tráví čas s dalšími lidmi na společné párty ve francouzském Éze.

Jednání hráče s velkým potenciálem pobouřilo řadu fanouškům, především poté skutečnost, že na instagramovém účtu sdílel příspěvek o dobrovolné karanténě. Mezi jeho kritiky se zařadil také australský bouřlivák Nick Kyrgios, který chování Zvereva nechápal.

„Po celém světě vidím mnoho kontroverzních záležitostí, ale nade vše opětovně vyčnívá Sasha Zverev. Chlape, jak můžeš být tak sobecký? Pokud už máš odvahu vydat podobné prohlášení, tak alespoň zůstaň těch čtrnáct dní doma. Tento tenisový svět mě vážně leze krkem," vyjádřil se k celé situaci Kyrgios ve stories oficiálního instagramvého účtu.