Staré Splavy: Semifinálové duely bez překvapení. Rosol i Siniaková museli otáčet

- Jan Kousal

Během soboty se ve Starých Splavech rozhodlo o finalistech. Mezi ženami nejprve roli favoritek splnily Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, v mužské části uspěli Jonáš Forejtek a Lukáš Rosol. Všechny semifinálové zápasy shodně nabídly dva odehrané sety.

Roli favorita potvrdil také Rosol
Turnaj ve Starých Splavech zná kompletní obsazení finálových zápasů. O titul se v mužské části utká Lukáš Rosol (179.), který v semifinálovém duelu vyzrál na Davida Poljaka (458.) po sadách 7:6(5), 6:3.

Rosol ve čtvrté hře ztratil podání, ve zbytku sady dvakrát neudržel vybojovaný brejk. Super tiebreak posléze už patřil zkušenějšímu tenistovi, jenž si připsal tři minibrejky. Druhý set nabídl jediný úspěch na returnu, na který dosáhl daviscupový reprezentant dokráčel v osmé hře. Rosol se o titul střetne s Jonášem Forejtkem (432.).

Forejtek přešel přes Nejedlého do finále
Jonáš Forejtek (432.) bude ve Starých Splavech bojovat o titul. Devatenáctiletý Čech v semifinále dokázal najít recept na Pavla Nejedlého (464.), kterého přemohl 6:4, 6:3.

Lépe rozjetý zápas měl Forejtek, který v prvním setu za stavu 5:2 podával na výhru v dějství. Osmou hru sice nezvládl, o dva gemy později ale už sadu dovedl k vítěznému konci. Druhou část zápasu měl lépe rozehranou Nejedlý, jenž vedl 3:1, od té doby ale Forejtek získal pět gemů za sebou.

V semifinále nezaváhala ani Siniaková
Druhou finalistkou ženské dvouhry se ve Starých Splavech stala Kateřina Siniaková (54.). Největší favoritka turnaje v semifinále našla recept na patnáctiletou Lindu Noskovou (1094.), kterou porazila 7:6(6), 6:4.

Siniaková v úvodním setu prohrávala 1:4, vzápětí vyhrála čtyři hry za sebou a šla podávat na zisk prvního setu. Soupeřka sice dostala set do tiebreaku, v něm přesto zvítězila zkušenější hráčka. Siniaková na začátku druhé sady vedla 2:0, i přes ztracený servis se propracovala k náskoku 4:1. Za stavu 5:2 nevyužila tři mečboly na returnu, hned poté přišla o podání. V závěrečné hře ale při servisu protihráčky neztratila jediný fiftýn.

Krejčíková využila až šestý mečbol
Barbora Krejčíková (115.) v semifinále Starých Splavů přehrála Jesiku Malečkovou (324.) 6:2, 7:6(7).

Úvod zápasu patřil Malečkové, která ve třetí hře získala brejk, o nějž ale vzápětí přišla. Krejčíková sedmi získanými gemy za sebou šla do vedení 6:2, 2:0. Tenistky si následně čtyřikrát neudržely servis, což hrálo ve prospěch favoritky. Krejčíková si za stavu 5:3 při vlastním podání vypracovala mečbol, který ovšem nevyužila. Set dospěl do tiebreaku, ve kterém čtyřiadvacetiletá tenistka proměnila celkově šestou možnost na ukončení zápasu.

Ženská dvouhra
Jesika Malečková (324.) – Barbora Krejčíková (115.) 2:6, 6:7(7)
Kateřina Siniaková (54.) – Linda Nosková (1094.) 7:6(6), 6:4

Mužská dvouhra
Jonáš Forejtek (432.)
– Pavel Nejedlý (464.) 6:4, 6:3
Lukáš Rosol (179.)
– David Poljak (458.) 7:6(5), 6:3

Macha Lake Open by Crystalex a O pohár solidarity a naděje ČTS by Moneta den po dni:

26.6.
Staré Splavy: Krejčíková odvrátila překvapení. Siniaková si poradila s Fruhvirtovou

25.6.
Staré Splavy: Siniaková, Krejčíková a Marková slaví výhry. Rosol ustál divoký duel s mladíkem

24.6. 
Staré Splavy: Siniaková i Kolář si připsali úvodní výhru, program zastavil déšť

23.6.
Staré Splavy: Čtrnáctiletá Bejlek postupuje do hlavní soutěže! Uspěl také Jiroušek

22.6.
Staré Splavy: Hindová vyřadila nasazenou jedničku, postupuje také čtrnáctiletá Bartůňková