Američanka se opřela do Djokoviče! Čím ji světová jednička pobouřila?

- Radek Štohl

Prohlášení Novaka Djokoviče o potenciálním vynechání US Open vyvolalo reakce. Mezi oponenty nejlepšího hráče současnosti se zařadila také Danielle Collinsová, která Djokovičovi vytkla, že většina hráčů se již potřebuje vrátit na okruhy.

Djokovič se v uplynulých dnech nechal slyšet, že pokud se tenisová sezóna v srpnu znovu rozjede a odehrají se plánované americké turnaje, tak se do profesionálního kolotoče opět zapojí až v polovině září na antuce.

Za stanoviskem srbského hráče stojí bezpečnostní opatření. Mezi nejdiskutovanější především patří pravidelné testování tenistů nebo povinná čtrnáctidenní karanténa. Zatímco světová jednička má své podporovatele, tak si našla také své odpůrce. K nim se řadí Danielle Collinsová.

„Od konce února nikdo z nás nemohl hrát plánované turnaje, k čemuž se řadí vydělávání peněz. Právě tyto turnaje jsou obrovskou příležitosti pro hráče, aby opětovně měli svůj příjem. Máme tu mezi sebou TOP tenistu, který nám říká, že by pro něj bylo příliš obtížné s sebou mít jenom jednoho člena trenérského týmu," napsala Collinsová do tzv. stories na Instagramu. 

Šestadvacetiletá hráčka mimo jiné argumentuje finanční situací Djokoviče a dalších tenistů. „Pro někoho, kdo během kariéry vydělá sto padesát milionů dolarů, je velmi snadné odmítnout hrát na US Open," podělila se semifinalistka Australian Open 2019 se svými fanoušky.