ATP

Kyrgios znovu šokoval: Porazil Nadala v kocovině?

- Radek Štohl

Nick Kyrgios nadále nepřestává udivovat. Vyhlášený bouřlivák v první polovině června přišel s další historkou, která se přímo týkala vítězství nad Rafaelem Nadalem. Podle nedávného vyjádření Kyrgiose přišel cenný skalp v Cincinnati poté, co mladší z hráčů byl pod vlivem alkoholu.

Australský tenista během kariéry vyzrál na Nadala třikrát z osmi duelů. Jeden z nich však byl velmi specifický. Před téměř třemi lety se hráči utkali v Cincinnati, kde Kyrgios zvítězil 6:2, 7:5. K překvapivé výhře nyní byly zveřejněny bližší podrobnosti.

„S kamarády jsme si zašli ven a prožili skvělý čas. Jsem přesvědčený o tom, že to byla vážně velká akce. O den a půl později jsem se podíval a zjistil, že mě čeká Rafa. Se mnou to vůbec nehlo," rozpovídal se Kyrgios v živém vysíláním se svým kamarádem Elliotem Loneyem.

Svá slova také následně potvrdil. „Říkal jsem Ti, co si o těchto hráčích myslím. Nebudu je respektovat jen kvůli tomu, kdo jsou a čeho dosáhli. Prostě jsem šel na kurt a promlouval k sobě: „Dívej, budeš muset kvalitně servírovat a hrát velice agresivně." Na kurtu jsem se nemohl ani pořádně hýbat, pravděpodobně jsem pořád měl kocovinu," prozradil další informace.

Kyrgios následně uvedl, že se podobných událostí během turnajů většinou neúčasní. „Několikrát se tak již stalo, ale dlouhodobě to na vrcholové úrovni není možné. Občas mě tyto věci dostihly a spálil jsem, což nemám problém to přiznat. Byla to má volba," dodal aktuálně čtyřicátý hráč žebříčku dvouhry.