Kvitová musela hrát pod prášky. Turnaj v Praze si ale i tak užila

- Michal Hladký

Petra Kvitová prošla turnajem O pohár prezidenta ČTS bez sebemenších problémů a může slavit zisk cenného triumfu. O to víc si titulu musí vážit z důvodu, že od začátku hrála s bolestí ruky, kterou byla donucena tlumit prášky.

Nasazená jednička na turnaji O pohár prezidenta ČTS ještě den před začátkem turnaje nevěděla, zda do ženského pavouku nastoupí. Přesto to byla ona, která ve finále nakonec porazila Karolínu Muchovou 2:0 a mohla slavit titul.

„Dva dny před začátkem turnaje mi začalo tuhnout předloktí, podobně jako vloni před French Open (Kvitová tehdy odstoupila – pozn. red.). Proto jsem netrénovala v pondělí, kdy měl být trénink pro novináře. Čekala jsem na verdikt pana Koláře, ten ale řekl, že to nějakým způsobem zvládnu,“ popisovala Petra Kvitová starosti, které musela řešit před startem samotného turnaje.

Nakonec ale našla výbornou formu. Postupně porazila Barboru Krejčíkovou, Kateřinu Siniakovou, Karolínu Muchovou a neztratila při tom ani set. 

Ale samotné finále nebylo pro Kvitovou procházkou růžovým sadem. Za stavu 1:0 a 4:1 pro nasazenou jedničku musel být zápas přerušen, začalo totiž silně pršet. „Modlila jsem se, aby se to stihlo, nakonec to ale nevyšlo. Přišlo mi to jako například Wimbledon, tam jsem zažila už několik přerušených zápasů. Ale i tak tady to finále bylo super.“

Dvojnásobná wimbledonská vítězka znovu po dvou letech (kdy vyhrála místní turnaj WTA) mohla v Praze pozvednout trofej. Akci si užila i bez diváků a se všemi opatřeními, které museli organizátoři dodržovat.

„Co bylo pro mě nezvláštnější? Rukavice u sběračů, roušky, žádný diváci… Není to něco, na co jsme byly zvyklé. Turnaj se povedl, a to i ten chlapský, viděli jsme několik mladých nadějí,“ nechala se slyšet Kvitová a následně i trochu zavtipkovala: „Že by mělo být pro mě divné, že jsou na turnaji jen samé Češky? Ani ne, my už jsme na to zvyklé.“ (směje se)

Očekávání široké veřejnosti Petra Kvitová svým vítězstvím naplnila, teď si tak může vzít zasloužený odpočinek. „Pár dní teď budu ruku určitě cítit, ale dám si volno, není kam spěchat,“ povídala o nadcházejících plánech.


Galerie