US Open se uskuteční podle plánu, zní od pořadatelů. Bratr legendy si myslí opak

- Jan Havlovic

Proběhne US Open v původním programu navzdory pandemii koronaviru? Podle pořadatelů newyorského grandslamu tomu tak skutečně bude. „Situaci pečlivě sledujeme,“ uvádí zástupci USTA. Patrick McEnroe naopak zastává opačný názor a myslí si, že se tenisové hvězdy v New Yorku na přelomu srpna a září neukážou.

Pandemie koronaviru zapříčinila odložení Roland Garros, Wimbledon musel být úplně zrušen. Zraky tenisových fanoušků se nyní upínají k US Open, které by mělo být prvním grandslamovým podnikem po koronavirové přestávce. 

Zástupci Americké tenisové asociace USTA, která newyorský grandslam pořádá, jsou přesvědčení, že turnaj proběhne v původním termínu, ale připravují se i na ostatní scénáře. New York je totiž aktuálně epicentrem nákazy v USA. 

„Pečlivě sledujeme situaci kolem pandemie nákazy COVID-19. Připravujeme se na všechny nepředvídané události,“ stojí v prohlášení. Turnaj by měl odstartovat za čtyři měsíce kvalifikačními boji. 

Opačného názoru je Patrick McEnroe, podle jeho slov se letos grandslam v New Yorku konat nebude. „Myslím si, že by US Open mělo být zrušeno. Nemám žádné interní informace, ale stačí se podívat na to, co se nyní děje ve světě a obzvlášť v New Yorku,“ uvádí bývalý třetí deblista světa. 

McEnroe vidí problém v mezinárodním zastoupení. „Uvažuje se o startu baseballové MLB, což by mohlo být oproti tenisu snazší, jelikož zde není tak velký počet zahraničních hráčů,“ myslí si bratr legendárního Johna McEnroea.

Tenisová sezona je pozastavena do 13. července. O případném prodloužení nucené přestávky budou organizace ATP, WTA a ITF rozhodovat na základě aktuální situace v Evropě i ve světě.