Černý scénář podle bývalé světové jedničky: Žádná vakcína, žádný tenis!

- Jan Vojkůvka

Dvojnásobná grandslamová vítězka a bývalá světová jednička, Amelia Mauresmová, přišla s hodně černým scénářem, který by mohl postihnout svět bílého sportu. Podle ní se totiž tenis nezačne hrát do té doby, dokud vědci nenaleznou na koronavir COVID-19 vakcínu.

Profesionální tenisové okruhy se teprve ve středu rozhodly k prodloužení přestávky, jež má nově trvat až do 13. července. To však ani zdaleka nemusí být nutně termín, kdy se konečně zase začne hrát. Podle bývalé světové jedničky Amelie Mauresmové se totiž začne hrát až ve chvíli, kdy bude nalezena vakcína na COVID-19.

Objevily se dokonce spekulace, že by se mohlo začít hrát, avšak v omezeném režimu. Tedy s minimálním počtem lidí na kurtu a bez diváků. S tím ale Mauresmová nesouhlasí.

„Myslím, že musíme za sezonou 2020 udělat tlustou černou čáru,“ napsala Mauresmová na svůj Twitter. „Mezinárodní okruh se rovná mužští a ženští hráči všech národností včetně jejich trenérů. Diváci a lidé ze všech koutů světa vnáší do turnajů život,“ podotkla k tomu, hrát bez divácké kulisy a atmosféry by tenisu vůbec neprospělo.

„Bez vakcíny nebude žádný tenis,“ vyřkla na závěr. To je ten nejčernější možný scénář, který však Mauresmová myslí zcela vážně.

Přitom výzkum možné vakcíny může zabrat i více než rok. Někteří skeptici odhadují, že by se vakcína na COVID-19 mohla vynalézt až za 18 měsíců, tedy na podzim 2021.

To je však scénář, který se snad nenaplní...