Jsem zničený, přiznal Federer. Pak přispěchal s dobrou zprávou

- Filip Lefenda

Pandemie koronaviru si ve středu vyžádala další sportovní oběť. Poprvé od druhé světové války letos neproběhne travnatý Wimbledon, milovaný turnaj nejen Rogera Federera. „Jsem zničený,“ přiznala po konečném rozhodnutí AELTC osmatřicetiletá legenda. Do All England Clubu se ale přesto plánuje vrátit.

Federer ovládl v minulosti Wimbledon už osmkrát – naposledy v roce 2017, kdy neztratil za celý průběh turnaje ani jeden set. Finále si zahrál i loni, v epické pětisetové bitvě však prohrál v rozhodujícím tiebreaku pátého setu s Novakem Djokovičem.

Útok na 21. grandslamový titul bude muset populární Švýcar odložit. Wimbledon se letos vinou pandemie koronaviru neuskuteční. Turnajový okruh se rozjede nejdříve 13. července. „Jsem zničený,“ napsal Federer ve středu na sociální sítě.

O to více ale bude legenda namlsána, o čemž svědčí i zpráva, která obletěla svět jen o pár hodin později. Federer již nyní přislíbil účast organizátorům turnaje v německém Halle, a to pro příští rok! S akcí, kterou ovládl už desetkrát, má doživotní smlouvu.

Informace tak dává tušit, že si hvězdný Švýcar minimálně o další rok prodlouží bohatou kariéru. Oslavit by během něj měl i jubilejní čtyřicáté narozeniny, a to po olympiádě v Tokiu.